Netherlands

Deens kroonprinselijk paar bezoekt Nederland

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van plan op 2 en 3 november samen met een grote handelsdelegatie een bezoek te brengen aan Nederland. Dat heeft het Deense hof maandagavond bekendgemaakt. De economische missie staat in het teken van de ‘groene transitie’.

Nederland is voor Denemarken de zesde exportmarkt. Het kroonprinselijk paar neemt deel aan een congres en seminars en brengt verschillende bedrijfsbezoeken in Den Haag en de haven van Rotterdam.

Frederik en Mary maken regelmatig culturele reizen en handelsbezoeken voor Denemarken. Het doel van die bezoeken is om de betrekkingen met de bezochte landen te versterken en de groei en de positie van Deense bedrijven op de relevante markten te ondersteunen, zo liet het Deense hof weten.

Koning Willem-Alexander werd in 2015 bij zijn staatsbezoek aan Denemarken vergezeld door een grote Nederlandse economische missie, die onder meer kansen zocht op gebieden als gezondheidszorg, windenergie en duurzaamheid.

Football news:

David Silva heeft een driejarig contract met Lazio voor 9 miljoen euro. Hij zal de stad gratis verlaten
Mertens Pro 1:3 met Barca: na Langle ' s goal vergat Napoli hoe te spelen
Muller voor Barca: alles kan gebeuren in een wedstrijd van dit niveau
Mammana over verhuizen naar Sochi: Ik zal proberen om veel te bereiken met deze geweldige club
Chakyr had Langle ' s doel niet moeten tellen. Ex-scheidsrechter Andujar Oliver op de Barcelona-Napoli wedstrijd
Lampard op Chelsea ' s uitdaging voor het nieuwe seizoen: we willen ons niet beperken tot het vechten voor de top 4
Lewandowski scoorde zijn 66e doelpunt in de Champions League en verhuisde naar de vierde plaats, voor Benzema. Op Raul ' s 5 goals