Netherlands

Derde vrije training geschrapt, kwalificatie wordt mogelijk uitgesteld

Regen

12 minuten geleden Aangepast: 26 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

De laatste vrije training voor de Steiermark Grand Prix is zaterdag vrij letterlijk in het water gevallen. Vanwege de hevige regenval in Spielberg kon de derde oefensessie niet worden verreden en zal mogelijk ook de kwalificatie worden uitgesteld naar zondagochtend.

Zoals de Formule 1 gisteren al voorspelde trekken er vandaag een flink aantal regenbuien over de Red Bull Ring. Daardoor moest eerder op de dag de Formule 3-race al vroegtijdig worden afgevlagd, waarna de derde vrije training van de Formule 1 zelfs helemaal niet door kon gaan.

Naar verwacht blijft het de hele dag regenen in Spielberg, waardoor het hoogst onzeker is of de kwalificatie – die voor 15.00 uur staat gepland – zaterdag wel door kan gaan.

“Oostenrijk is een uitdagende plek wat betreft het weer,” aldus Formule 1’s sportief directeur Ross Brawn. “We hebben dit soort weersomstandigheden hier al eerder meegemaakt. Ondanks het weer zijn we echter blij dat we hier weer kunnen zijn.”

Kwalificatie mogelijk op zondagochtend

De Formule 1 racet deze week voor het tweede weekend op rij in Oostenrijk, maar de kwalificatie zal mogelijk pas zondagochtend plaats gaan vinden: “Er trekken vandaag een flink aantal buiten langzaam over het circuit en het weer hier is altijd heel onvoorspelbaar. Misschien kunnen we aan het einde van de dag nog de baan op gaan, maar voor morgen ziet het weer er hoe dan ook een stuk beter uit.”

Mocht er ook zondagochtend niet gekwalificeerd kunnen worden in Oostenrijk dan zal de uitslag van de tweede vrije training van vrijdagmiddag de startopstelling voor de race bepalen. In dat geval zal Max Verstappen de race van pole-position aan mogen vangen, aangezien de Nederlander vrijdag de snelste was in de tweede oefensessie. Brawn heeft echter goede hoop dat er alsnog een kwalificatie zal kunnen plaatsvinden: “Ik hoop niet dat we terug moeten grijpen op de tijden van de tweede vrije training, maar ik denk dat we morgenochtend hoe dan ook wel kunnen kwalificeren.”

Football news:

Bayern scoorde 36 goals voor het seizoen in de Champions League. Dit is hun record
Mueller werd derde in de Champions League. Alleen Messi en Ronaldo hebben er meer
Messi versloeg Raul tot de vierde plaats in de Champions League
Thomas Muller bedacht een nieuwe rol om de tekortkomingen in technologie en snelheid te verbergen. Het maakte hem een ster
Barcelona gaf voor het eerst in de geschiedenis 4 doelpunten per helft toe in de Champions League
In 2015 werd Gnabry afgeschreven op West Brom, en nu is hij een Bayern superster. Alles werd veranderd door een nieuwe aanpak van training
Messi speelt de 23e wedstrijd in de 1/4 finale van de Champions League. Dit is een toernooi record