Netherlands

Dick Advocaat verlaat Feyenoord volgend jaar en stopt als clubtrainer

Trainer Dick Advocaat heeft Feyenoord laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. De 73-jarige coach treedt nu al naar buiten om de Rotterdamse alle tijd te geven om naar een goede opvolger te zoeken.

“Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken”, reageert Advocaat op de website van zijn club. “Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest. Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd. Maar deze keer mogen jullie me er aan houden. De komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer. Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk, en ik geloof daar in, kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien.”

Bevlogen trainer

Technisch directeur Frank Arnesen kan niet anders dan de beslissing van Advocaat accepteren. “Dick is echt een geweldige persoonlijkheid en een zeer bevlogen trainer, die met zijn aanpak eigenlijk altijd het maximale uit een ploeg weet te halen. Feyenoord mag blij en trots zijn dat hij er voor heeft gekozen zijn lange en schitterende carrière als clubcoach bij ons af te willen sluiten.”

Advocaat heeft Feyenoord sinds vorig jaar oktober onder zijn hoede, als opvolger van de ontslagen Jaap Stam. In de 24 wedstrijden in de Eredivisie dat hij op de bank zat, heeft Feyenoord nog niet verloren. De Rotterdamse club stond derde toen het afgelopen seizoen werd afgebroken vanwege het coronavirus. Feyenoord plaatste zich ook voor de bekerfinale die nooit werd gespeeld.

Lees ook: Stadionspeakers blijven omroepen in lege stadions: ‘Voor wie doe je het?’

Advocaat liet zondag na het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) nog weten dat het niet vaststond dat hij aan het einde van het seizoen bij Feyenoord zou vertrekken. “Bij Feyenoord neem ik afscheid als clubcoach maar dat wil niet zeggen dat ik na dit seizoen stop”, zei hij.

Verder als bondscoach?

De leiding van Feyenoord besloot de afgelopen weken ondanks de goede resultaten niet met Advocaat over contractverlenging te praten. Technisch directeur Arnesen was van plan om in de korte winterstop met de coach om de tafel te gaan zitten. Advocaat wilde dat kennelijk niet afwachten en nam zelf een besluit.

Advocaat heeft in zijn lange carrière wel eens vaker gezegd niet meer als coach terug te keren. In zijn verklaring laat hij nu nog ruimte om ergens als bondscoach aan de slag te gaan.

ANP

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post