Netherlands

Dit geluid maken koala’s (en het is niet wat je denkt)

Koala’s zijn natuurlijk superschattige dieren. Maar wat voor geluid maken ze eigenlijk? Wij waren eerlijk gezegd nogal verrast toen we daar achterkwamen.

Grommend geluid

De koala’s waren de laatste tijd volop in het nieuws vanwege de bosbranden in Australië. Niet gek dus dat er nu een filmpje viral gaat waarin we horen welk geluid ze eigenlijk maken. Bij zo’n schattig dier verwacht je misschien een lief en zacht geluid, maar niets is minder waar. De koala maakt namelijk diep, grommend geluid dat ons meer doet denken aan een varken. Met dit geluid proberen mannelijke koala’s vrouwtjes aan te trekken in de groep. Op basis van deze kreten bepalen de vrouwtjes of ze hen aantrekkelijk vinden.

Twee stembanden

Het is niet gek dat we schrikken van zo’n geluid bij een koala, want het geluid dat ze produceren is twintig keer lager dan andere dieren van dit gewicht. Hun lokroep is zo laag, omdat koala’s niet één, maar twee stembanden hebben. Benieuwd naar het bijzondere geluid? Bekijk dan het filmpje hieronder. We hebben je gewaarschuwd.

Bron: Cosmopolitan

Foto: Getty Images