Netherlands

‘Driekwart Nederlanders hekelt losse omgang coronaregels’

Foto: ANP

Driekwart van de Nederlanders ergert zich aan de manier waarop andere mensen omgaan met de coronaregels, meldt het AD op basis van onderzoek dat de krant liet doen. Ook denkt de helft van de mensen dat er meer maatregelen nodig zijn om het aantal besmettingen met het coronavirus omlaag te brengen. Het aantal positieve tests daalt niet verder, waardoor een eerder gehoopte versoepeling van de maatregelen rond de feestdagen er niet in lijkt te zitten.

Bijna 89 procent van de ondervraagden zegt zich goed tot zeer goed aan de coronaregels te houden zoals 1,5 meter afstand houden, terwijl driekwart zich ergert aan de losse wijze waarop anderen daarmee omgaan.

Ongeveer eenzelfde percentage (71 procent) is het eens met de stelling dat het onverantwoord is als mensen deze winter naar het buitenland gaan. Een mogelijke verklaring voor dit hoge percentage is dat veel Nederlanders de zomervakantie zien als een belangrijke oorzaak van de tweede coronagolf die in september begon. Op de vraag wie er medeverantwoordelijk is voor de tweede golf wijst 61 procent naar onder meer mensen die deze zomer vakantie vierden in het buitenland, aldus het AD. Premier Rutte riep eerder op om zeker tot medio januari niet met vakantie naar het buitenland te gaan.

Verder geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan dat het kabinet en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te weinig doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 8 procent meent juist dat er te veel maatregelen zijn genomen.

Football news:

Mandzukic op Milan ' s overwinning in Serie A was een grote prestatie. We moeten dit op het veld bereiken, niet in woorden
Zidane blijft tot het einde van het seizoen in Real Madrid. De club zal wachten tot juni om van koers te veranderen (Marca)
Er zullen 6 Premier League clubs zijn in de Super League. Iedereen zal tot 350 miljoen euro ontvangen bij de toetreding (The Times)
Rivaldo: voor Messi is PSG een goede optie. De coach is een Argentijn, en Leo zal opnieuw met Neymar spelen
De Poolse nationale ploeg Paulo Sousa nam de leiding over het Poolse nationale team. Hij verving Jerzy Bianczek, die op 18 januari werd ontslagen. Souza heeft voorheen Bordeaux, Fiorentina, Leicester en andere clubs beheerd. Hij is werkloos sinds augustus 2020. De volgende wedstrijd van het Poolse nationale team zal plaatsvinden op 25 Maart-het zal spelen met het Hongaarse team in de 2022 World Cup kwalificatie
Mandzukic op Milaan en Zlatan: het is belangrijk om angst in je tegenstanders te brengen. We hebben veel ervaring. Groentje Mario Mandzukic zei dat hij in hetzelfde team zal spelen als Zlatan Ibrahimovic en Ante Rebic. Zlatan en ik hebben veel ervaring. In het voetbal is het belangrijk om angst in te boezemen bij je tegenstanders, om te vechten en je team te verdedigen. Ik sprak ook met [ex-Kroatische nationale teampartner] Ante voor de overgang. We zijn blij om te worden herenigd in Milaanzei Mandzukic. Geef Juve tien Mangalica en we winnen de Champions League. De AC Milan rookie was een nachtmerrie voor Messi, had ruzie met Pep en was Allegri ' s favoriete
De voetbalbond van de Tsjechische Republiek zei dat Bican 821 een doelpunt scoorde. Ronaldo heeft 760