Netherlands

DSW verhoogt premie met 5 procent tot 124,50 euro per maand

Zorgpremie De verzekeraar maakt als eerste zijn nieuwe premie bekend. De stijging ligt aan oplopende lonen en dalende reserves.

De zorgverzekeringspremie van verzekeraar DSW zal volgend jaar 5 procent hoger uitvallen dan dit jaar en 124,50 euro per maand bedragen. Oorzaak zijn de stijgende lonen in de zorg, het gebruik van dure nieuwe geneesmiddelen én de afnemende financiële reserves bij de verzekeraar, verklaart directeur Aad de Groot.

Traditioneel maakt DSW als eerste, een week na Prinsjesdag, bekend hoe hoog de premie het volgende jaar zal zijn. De verzekeraar is een van de kleinere, met 630.000 verzekerden. De Groot betreurt de „relatief grote premie-stijging”, die níét door kosten voor coronapatiënten komt maar met name door gestegen loonkosten. „Lonen vormen 60 procent van de kosten in de zorg. Die zijn met 3 procent gestegen en samen met de hogere kosten voor dure medicijnen veroorzaakt dat een stijging van de premie met 4,50 euro per maand. Nog eens twee euro per maand extra wordt veroorzaakt doordat we geen reserves meer kunnen aanwenden voor zorgkosten. Dus daar moeten we nu premie voor heffen.”

Eén van de oorzaken voor de dalende reserves bij DSW is juist de groei van die verzekeraar. Vorig jaar kwamen er 30.000 verzekerden bij, voor wie de verzekeraar per persoon een reserve van 500 euro moet aanhouden. Dus 15 miljoen euro kan niet naar zorgnota’s.

De extra kosten die dit jaar zijn gemaakt voor de zorg voor coronapatiënten, die lang en in groten getale op de intensive care lagen, worden gecompenseerd door de lagere kosten die elders in de zorg zijn gemaakt, zegt De Groot. „Er hebben een half jaar lang veel minder andere medische ingrepen plaatsgevonden.”

Alleen als er nu een stevige tweede golf aan coronabesmettingen komt, en tegelijk de andere zorg níet wordt gereduceerd - „want dat wil niemand meer” - zouden de zorgkosten in 2012 volgens De Groot echt fors kunnen stijgen.

Football news:

La Liga President op Messi ' s vertrek: het zal geen drama voor ons zijn. En zijn reputatie zal eronder lijden
Ronaldo is een fan van de UFC. Het steunen van Khabib, training met Conor, aangemeld voor alle top fighters
Alleen Milaan heeft dit seizoen geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Aston Villa verloor 0:3 in het team van coach Dean Smith. Alleen AC Milan heeft dit seizoen dus geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Het team van coach Stefano Pioli heeft vier overwinningen in vier wedstrijden. Op maandag, de wedstrijd met Roma in de vijfde ronde van de Serie A. Liverpool in Birmingham uitgewist: 2:7 uit Aston Villa, Klopp zei dat hij de geschiedenis niet wilde herschrijven
We maakten een spel over Khabib - vechten voor hem en proberen te vullen Geiji
Tebas about klasiko: het spel van de beste teams ter wereld. De belangrijkste wedstrijd van clubvoetbal
Leeds forward Bamford scoorde een hattrick. Hij heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden in de Premier League. De 27-jarige striker heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Hij is een van de top 4 topscorers in de Premier League dit seizoen - leidende zoon Heung-Min Uit Tottenham en Dominic Calvert-Lewin uit Everton (elk 7 goals). Liverpool ' s Mohamed Salah heeft ook 6 doelpunten. Het is vermeldenswaard dat Bamford voor dit seizoen slechts één doelpunt had in de Premier League, die hij scoorde voor Middlesbrough in het seizoen 2016/17. In de eerste helft van dat seizoen speelde hij voor Burnley, waar hij niet scoorde. In de Premier League speelde hij ook voor crystal Palace en Norwich in het seizoen 2015-16
Moyes over de toeschouwers in de stadions: mensen kijken wedstrijden in bioscopen, waarom kunnen ze het niet op straat doen? West ham manager David Moyes is van mening dat het noodzakelijk is om de fans terug te brengen naar de stands. Ik heb deze week naar de Europese bekerwedstrijden gekeken en de menigte in verschillende landen gezien. Het is moeilijk te geloven dat we dit niet kunnen doen. Ik denk niet dat iemand van ons 500 of 1.000 mensen terug in de stadions wil. Je hebt een goed percentage van de capaciteit nodig-25 of 30. Waarom kunnen andere landen dit doen en wij niet? Mensen gaan naar de wedstrijd kijken in een bioscoop niet ver van hier, waarom kunnen we niet Buiten zitten en het doen?Moyes zei