Netherlands

Duitsland meldt 4000 nieuwe besmettingen met coronavirus

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Duitsland in een dag tijd met 3965 gestegen naar 52.547. Dat meldde het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, zondag. Het dodental door het coronavirus is volgens de officiële cijfers van het instituut opgelopen van 325 naar 389.

In de strijd tegen de ziekte zijn scholen, winkels, restaurants, speeltuinen en sportaccommodaties gesloten. Veel bedrijven hebben personeel naar huis gestuurd en de productie stilgelegd. De maatregelen zijn zeker tot 20 april van kracht.

In Duitse media circuleren ook andere, hogere cijfers. Die zijn op basis van eigen optellingen van cijfers van de deelstaten. Het Duitse persbureau DPA meldde zondag op basis daarvan dat 58.639 besmettingen zijn vastgesteld en dat inmiddels 457 mensen in Duitsland dat niet hebben overleefd.

Het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen en Beieren zijn de zwaarst getroffen deelstaten met respectievelijk 13.630 en 13.263 besmettingen en elk 110 doden.

Football news:

Vrouw van Oekraïense voetbalspeler Morozyuk: het is een leugen dat mannen polygaam zijn en vrouwen niet. Deze maatschappij dwingt ons
Kylian Mbappe: het winnen van de Champions League met PSG is iets speciaals. Persoonlijke prijzen zijn een bonus
Flick lijkt een beetje op Heynckes en Hitzfeld. Hij kan met de sterren werken
De President van Rennes verwacht dat Kalavinka deze zomer niet weggaat. De middenvelder wil echt kopen
MATEO is gelukkig in Milaan. We willen een nieuw contract
Atleten zijn woedend over de dood van Afro-Amerikaanse George Floyd
Valencia kan Ferran Torres vervangen door Porto ' s Otavio middenvelder