Netherlands

Economie Zuid-Korea komt uit corona-recessie

De economie van Zuid-Korea is in het derde kwartaal uit een recessie gekomen die werd veroorzaakt door de coronacrisis. Daarbij profiteerde het Aziatische land vooral van een sterke export van bijvoorbeeld technologische apparatuur en chips.

De Zuid-Koreaanse economie, de op drie na grootste van Azië, groeide met 1,9 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Dat is de sterkste groei op kwartaalbasis in tien jaar. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar kromp de economie juist omdat het land werd geraakt door de crisis en de zwakkere buitenlandse handel. Maar nu trekt de export van Zuid-Korea weer duidelijk aan, met name naar China.

Vergeleken met een jaar eerder daalde het bruto binnenlands product (bbp) van Zuid-Korea economie nog wel, met 1,3 procent. Economen verwachten dat over heel 2020 er nog een lichte krimp te zien zal zijn voor de Zuid-Koreaanse economie.

Kenners zeggen dat de Zuid-Koreaanse overheid erg effectief is geweest bij de aanpak van de virusuitbraak door strenge quarantainemaatregelen te nemen, wat eveneens helpt met het economisch herstel. Ook kwam de overheid met veel stimuleringsmaatregelen.

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League