Netherlands

Ellen Pompeo wilde Grey's Anatomy eigenlijk verlaten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Het had weinig gescheeld of Ellen Pompeo (50) had niet meer in 'Grey's Anatomy' gezeten. De actrice, die hoofdrolspeler Meredith Grey vertolkt, wilde de serie namelijk veel eerder verlaten, maar besloot toch maar te blijven. In de podcast 'Unbothered' vertelt ze waarom ze van gedachten veranderde.

"Ik vindt dat jagen nooit leuk"

In eerste instantie had Ellen getekend voor zes seizoenen van Grey's Anatomy en daar wilde ze het eigenlijk bij laten. Ze besloot toch door te gaan en inmiddels zijn de fans alweer toe aan het 17e seizoen van de hitserie. Maar waarom is ze zo lang al als Meredith te zien? Het heeft één specifieke reden. "Ik had vroeger geen fijn thuis", legt Ellen uit in de podcast Unbothered. Voor haar is een 'goed gezinsleven belangrijker dan een gezin' en daarom wilde ze niet meer hoeven te jagen naar acteerklussen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze personages krijgen grote rol in nieuw seizoen Grey's Anatomy

"Ik heb een geweldige echtgenoot en drie prachtige kinderen", vertelt Ellen. "Ik wilde dat gat dichten uit mijn eigen jeugd. Daarom besloot ik om geld te verdienen en dus niet te blijven zoeken naar nieuwe acteerrollen." Dat had er voornamelijk mee te maken dat ze al in de 30 was toen ze begon als Meredith. "Mijn contract liep tot ver in mijn veertiger jaren en daarom bedacht ik me: wil ik wel die nieuwe klussen najagen? Ik zie Grey's liever als de zegening die het is geweest." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronavirus duikt ook op in nieuw seizoen Grey's Anatomy

"Als acteur moet je de acteerklussen zoeken, smeken voor rollen en mensen overtuigen", verklaart Ellen. "Ik vindt dat jagen nooit leuk." Voor haar is stabiliteit het allerbelangrijkste, maakt ze duidelijk. Bovendien heeft ze de garantie dat Grey's Anatomy door zal gaan zolang zij dat wil, aangezien de producenten hebben aangegeven het niet zonder haar te willen maken. Inmiddels is er ook een spin-off-serie verschenen: Station 19. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet