Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Erasmus MC eert omgekomen docent: 'Zonder Jurgen zal het nooit meer hetzelfde zijn'

Door onze nieuwsredactie

Het Erasmus MC heeft zaterdag met een emotioneel geschreven portret de docent geëerd die donderdag bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam omkwam. Jurgen Damen (43) was een gewaardeerde docent en collega bij het Rotterdamse ziekenhuis.

Damen werkte sinds 2013 voor het Erasmus MC en werd donderdag in een leslokaal van het ziekenhuis doodgeschoten. "Onze verslagenheid is niet te beschrijven."

"Als ik aan Jurgen denk, dan denk ik aan een supergepassioneerde docent, iemand die met hart en ziel onderwijs gaf", zegt vice-decaan Maarten Frens van het Erasmus MC. "Jurgen was iemand die niet alleen met zijn hoofd werkte, maar ook met zijn hart."

Frens prijst de flair, humor en passie van de overleden docent en noemt hem een sleutelfiguur. "Jurgen deed er alles aan om van onze studenten goede artsen te maken. Eén ding is zeker: zonder Jurgen zal het nooit meer hetzelfde zijn."

Damen naast docent ook huisarts in Rotterdam-Zuid

Damen was behalve universitair docent en hoofd practicum klinische vaardigheden ook huisarts in Rotterdam-Zuid. In een intern interview voor de afdeling Huisartsgeneeskunde zei hij daar ooit over dat hij van die combinatie veel energie kreeg, meldt het Erasmus MC in het portret.

Patrick Bindels, hoofd van die afdeling, roemt zijn mentaliteit. "Je moet mensen helpen, je moet kennis toegankelijk maken, zodat mensen kunnen leren. Jurgen vond dat hij nog heel veel te doen had, dat maakt het des te harder dat zijn leven nu zo abrupt gestopt is."

'We hebben elkaar heel hard nodig om dit verlies te kunnen dragen'

Binnen het Erasmus MC overheerst de verslagenheid, staat in de verklaring. "Er zijn enorme emoties die nog lang na zullen dreunen", zegt Bindels. "Dat is wat ik nu zie bij alle mensen. Dit is niet zomaar over."

Tegelijkertijd benadrukt hij dat het slachtoffer in deze verdrietige periode voor zijn team zou gaan staan. "Dat moeten wij ook doen. We zullen elkaar heel hard nodig hebben om dit ongelooflijke verlies te kunnen dragen."

Vermoedelijke 'Erasmusschutter' (32) opgepakt

Voor de fatale schietpartijen in Rotterdam is een 32-jarige man uit de stad opgepakt. Behalve van het doden van de docent van het Erasmus MC wordt deze Fouad L. ook verdacht van het doden van een 39-jarige vrouw en haar veertienjarige dochter.

Kort voor de schietpartij in het ziekenhuislokaal werden zij neergeschoten in een woning aan het nabijgelegen Heiman Dullaertplein. De vrouw kwam daardoor direct te overlijden, haar dochter overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees meer over:

Rotterdam Erasmus MC Binnenland Dubbele schietpartij Rotterdam