Netherlands

'Europese autoverkoop keert dit jaar terug op niveau van voor crisis'

De verkoop van nieuwe auto's in Europa keert dit jaar terug op het niveau van voor de coronacrisis. Dat zegt directeur-generaal Eric-Mark Huitema van de ACEA, de Europese koepelorganisatie voor autofabrikanten, op BNR.

Door het uitbreken van de coronacrisis werden vorig jaar 3 miljoen auto's minder verkocht in Europa. Huitema verwacht dat de autoverkopen in de loop van dit jaar zullen aantrekken en terugkeren op het niveau van voor de crisis.

'Als we die 3 miljoen auto's dit jaar kunnen inhalen, komen we uit op 15 miljoen. Dan sluiten we het jaar af als een normaal jaar, vergelijkbaar met het jaar 2019', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Kwartaalcijfers

Eerder vandaag publiceerde de ACEA kwartaalcijfers. De autoverkoop in Europa steeg de eerste drie maanden van het jaar met slechts 3,2 procent. 'We hadden eigenlijk gehoopt op een groter herstel begin dit jaar', geeft Huitema toe.

Hij hoopt dat consumenten die de aanschaf hebben uitgesteld later dit jaar alsnog een nieuwe auto kopen. 'Als we een beetje doorprikken dan moet dat kunnen.'

Meer weten? Luister De Nationale Autoshow terug!

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude