Netherlands

Europese Centrale Bank wil dat ‘stroppenpotten’ bij banken beter gevuld worden

Europese Centrale Bank wil dat ‘stroppenpotten’ bij banken beter gevuld worden

ECB-president Chirstine Lagarde. Afbeelding: EPA

Europese banken moeten er rekening mee houden dat ze nog meer geld opzij moeten zetten voor leningen die mogelijk niet meer terug worden betaald. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde dat de kans toeneemt dat bedrijven in de problemen komen zodra de overheidssteun vanwege de coronacrisis ophoudt.

De hoeveelheden geld die Europese banken in de stroppenpot hebben zitten, zijn lager dan in vorige crises en ook lager dan bij Amerikaanse branchegenoten, stelde de ECB in een rapport over de financiële stabiliteit. Dat komt deels omdat Europese overheden en de centrale bank het risico op faillissementen hebben beperkt met steun aan bedrijven, maar wordt volgens de ECB ook veroorzaakt door een lage winstgevendheid van banken die daardoor simpelweg niet meer geld opzij kunnen zetten.

Te langdurige coronasteun levert ook risico’s op voor de bankensector, meent de ECB. Daardoor zou op de lange duur onzekerheid over de houdbaarheid van schulden kunnen ontstaan.

Football news:

Barcelona zal in Januari niet loslaten. De keeper is Interessant voor Arsenal
Aan het begin van de Atalanta meer doelen dan wedstrijden in de start. We leggen uit hoe hij en Gasperini aan elkaar wennen.Het belangrijkste is dat er geen verwondingen zijn. Op 14 januari maakte Aleksej Miranchuk zijn eerste debuut voor Atalanta en scoorde tegen Cagliari (3-1), zijn derde doelpunt in 3,5 maanden. Miranchuk claimde de titel van koning van debuts: hij scoorde in de eerste wedstrijd in de Italiaanse beker, voordat hij scoorde in de eerste wedstrijd voor Atalanta in het algemeen (Champions League, 4:0 met Midtjylland) en in de Serie A (1:1 met Inter)
De voormalige verdediger van Liverpool Flanagan is dicht bij een verhuizing naar de Poolse Jagiellonia
Rodgers op 2-0 met Southampton had meer moeten scoren. Leicester is de tweede in de Premier League. De eerste 25 minuten hielden we een sociale afstand-We waren twee meter verwijderd van onze tegenstanders. We speelden te passief, niet agressief genoeg, hoewel het niet typisch voor ons is. Maar toen begonnen we beter door te drukken, waardoor we vaker konden aanvallen. In de tweede helft speelden we veel beter en hadden we meer dan twee doelpunten moeten scoren. Tegelijkertijd zal ik een goed spel ter verdediging opmerken, zei Rodgers. Na 18 wedstrijden wordt Leicester tweede in de tabel
Real Madrid kan Castilla ' s topscorer Hugo Duro oproepen vanwege het vertrek van Jovic.Castilla forward Hugo Duro kan worden overgeplaatst naar het eerste team van Real Madrid
De middenvelder zal niet spelen voor Napoli tegen Juve in de Italiaanse Super Cup
Lampard op Hudson-Odoi: Callum is in goede vorm en zal zeker Spelen tijd