Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Europese golfers houden ruime voorsprong op VS na tweede dag Ryder Cup in Rome

Door onze sportredactie

De Europese golfers gaan na de tweede dag van de Ryder Cup in Rome nog steeds ruim aan de leiding. Net als na de eerste dag heeft Team Europa vijf punten voorsprong op de Verenigde Staten: 10,5 tegen 5,5.

De Europese golfers waren vrijdag op de eerste dag uitgelopen naar een voorsprong van 6,5 tegen 1,5. De ploeg liep zaterdagochtend op de Marco Simone Golf & Country Club in Rome met drie zeges verder uit in de eerste vier duels in de foursomes, waarbij twee spelers om en om met dezelfde bal spelen.

In de middagsessie trokken de Amerikaanse golfers de dagscore gelijk met drie zeges bij de fourballs, waarbij de golfers met hun eigen bal spelen. Patrick Cantlay en Wyndham Clark wonnen het laatste duel van Matthew Fitzpatrick en Rory McIlroy.

Zondag is de laatste dag van de Ryder Cup, dan worden de singles gespeeld. Het toernooi is een tweejaarlijkse golfwedstrijd die tussen twaalf Europese spelers en twaalf Amerikaanse spelers gaat. Het is het belangrijkste toernooi waarbij mannelijke beroepstopgolfers in teamverband spelen.

Amerika won de Ryder Cup 27 keer, tegenover Europa 14 keer. Tweemaal eindigde de ontmoeting onbeslist. De Verenigde Staten wonnen de vorige editie, maar moeten veertien punten halen om hun titel te prolongeren. Europa moet voor de winst nog vier punten halen.

Lees meer over:

Golf Ryder Cup