Netherlands

FIFA-makers krijgen boete van maximaal 5 miljoen euro

Het bedrijf dat de FIFA-games maakt, verkoopt al jaren virtuele pakjes kaarten (loot boxes) in de populaire voetbalgame. Maar volgens een Nederlandse rechter mag dit niet. Het lijkt te veel op gokken.

De rechter besloot de makers daarom een boete te geven van 500.000 euro per week. Elke week dat de 'lootboxes' blijven bestaan moeten ze betalen. De boete kan oplopen tot 5 miljoen euro.

Waarom is het verboden?

In het voetbalspel FIFA kan je pakjes kaarten kopen met voetbalspelers erin. Die pakjes worden ook wel lootboxes genoemd. Van tevoren weet je niet welke spelers je krijgt. Met die spelers kan je vervolgens wedstrijden spelen in de Ultimate Team-modus. Je kan de voetbalkaarten ook verkopen aan andere gamers voor echt geld.

Sommige kaarten zijn heel erg zeldzaam. Daardoor zijn die online ook veel meer geld waard. Omdat FIFA-fans weten dat ze een hele dure kaart kunnen krijgen, kan het kopen van kaarten verslavend zijn.

FIFA wordt veel door kinderen gespeeld. Als kinderen op jonge leeftijd te maken krijgen met gokken, is de kans groter dat ze later gokverslaafd worden.

EA is het niet eens met de uitspraak van de rechter. Ze gaan naar een hogere rechter. Die moet nu beslissen of FIFA de boete echt moet betalen.

Uitgezocht

Als jij een gamer bent, weet je misschien wel dat het soms lastig is te stoppen met spelen. Maar waardoor komt dat? Benjamin zocht het uit en vertelt je in de video ook meer over loot boxes:

Uitgezocht over gameverslaving en loot boxes

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League