Netherlands

Fransman Bouhanni twee maanden geschorst na gevaarlijke sprint

Foto: ANP

De internationale wielerunie UCI heeft wielrenner Nacer Bouhanni voor 2 maanden geschorst voor zijn manoeuvre tijdens de wedstrijd Cholet-Pays de la Loire. Daar reed de Fransman van Team Arkéa-Samsic zijn concurrent Jake Stewart bijna in de hekken.

De disciplinaire commissie van de UCI kwam tot dat besluit nadat Bouhanni bij een hoorzitting had toegeven dat hij van zijn lijn was afgeweken en daarmee de regels had overtreden. De wielrenner is akkoord gegaan met de schorsing van twee maanden die met terugwerkende kracht is ingegaan op 8 april van dit jaar en eindigt op 7 juni. Ook heeft Bouhanni toegezegd dat hij zal meewerken aan educatieve programma’s van de UCI.

Bouhanni finishte achter winnaar Elia Viviani als derde, maar werd niet veel later door de aanwezige juryleden van de UCI op basis van tv-beelden gediskwalificeerd. Stewart hield aan de actie een breukje in zijn linkerhand over.

De UCI wil strenger optreden tegen sprinters die hun concurrenten in gevaar brengen, zeker omdat Fabio Jakobsen vorig jaar ernstig gewond raakte na een actie van Dylan Groenewegen. De sprinter van Jumbo-Visma werd daarvoor voor 9 maanden geschorst.

Football news:

Vidal en Medel krijgen een boete voor een bezoek aan een kapper in een hotel in Chili. De Federatie bevestigde het verhaal met prostituees niet
Javi Martinez verhuisde naar Qatar
Turkse aanvoerder Yilmaz bij vertrek uit de Euro: we verontschuldigen ons bij iedereen, we schamen ons
Ik werd zelfs verliefd op Mancini. Deze Euro maakt elke Italiaan gelukkiger
Chalhanoglu is Interessant om te Inter. Hij heeft een contract met Milaan tot 30 juni
Yuri Kaminsky op Euro 2020: We kijken en wroeten voor ons team. We geven geen advies aan Cherchesov en bouwen geen tactiek, maar natuurlijk bespreken we het
Vidal, een Model, en 5 andere Chili spelers hadden een seks partij met prostituees in een hotel bij de Copa America