Netherlands

Geen nieuwe coronasterfgevallen in Limburg

Geen nieuwe coronasterfgevallen in Limburg

Coronatesten Afbeelding: BSR Agency

In Limburg zijn het afgelopen etmaal geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er is één nieuwe coronapatiënt opgenomen in een ziekenhuis in Zuid-Limburg. Er zijn zes nieuwe besmettingsgevallen geconstateerd.

Dat blijkt uit de cijfers van de GGD-en Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

Het aantal sterfgevallen van mensen die eerder positief getest waren op corona in de provincie is gelijk gebleven op 704, van wie er 403 stierven in Zuid-Limburg en 301 in Noord- en Midden-Limburg. Het werkelijk aantal overlijdens als gevolg van Covid-19 ligt beduidend hoger, lang niet iedereen is getest. Experts gaan uit van het dubbele.

Ziekenhuisopnames

In Zuid-Limburg werd één nieuwe patiënt opgenomen in een ziekenhuis, in Noord- en Midden-Limburg niemand. Het totaal aantal mensen dat opgenomen is (geweest) komt daarmee op 1.753.

Testen

Zes mensen, vijf in het zuiden, één in het noorden van de provincie, bleken na testen besmet met het virus. Opgeteld is sinds begin maart van 4.807 mensen na een test vastgesteld dat ze besmet zijn met corona: 3.144 in Zuid-Limburg en 1.663 in Noord- en Midden-Limburg. Het aantal tests zal toenemen als vanaf 1 juni iedereen met klachten zich, zonder tussenkomst van de huisarts, bij de GGD mag laten testen.

Landelijk

Het RIVM meldt dat het dodental van coronavirus landelijk is opgelopen met 23 tot 5.811. Dat zijn er tien meer dan de dag ervoor. Niet alle patiënten zijn in het afgelopen etmaal gestorven. Er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag van rapporteren van de sterftecijfers. Het aantal ziekenhuisopnames is gestegen met 10. In totaal zijn landelijk 5.811 opgenomen (geweest).

Football news:

Manchester United staat op het punt ighalo ' s huur te verlengen
Garay over het contract: mensen in Valencia proberen me in diskrediet te brengen
Gasperini op vijf vervangingen: een slecht idee. Voetbal zal worden als basketbal, het doet pijn aan het spektakel
Advocaat over Stam: vertrekken is zijn enige goede beslissing in Feyenoord
PSG kocht Icardi van Inter. De speler tekende een contract tot 2024
Fiorentina is geïnteresseerd in Piontek en heeft contact met Sampdoria over middenvelder Linetti
Mares' appartement is beroofd, de schade meer dan 500.000 pond. Het horloge en geld waren weg