Netherlands

Gemeente redt museum Het Valkhof: 16 miljoen voor renovatie

Stemming Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad stemde in met de noodzakelijke verbouwing van het museum, dat de laatste jaren kampt met teleurstellende bezoekersaantallen.

De gemeente Nijmegen trekt in totaal een kleine 16 miljoen euro uit voor de renovatie van het verouderde museum Het Valkhof op het Kelfkensbos. Daarmee heeft een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad woensdagavond ingestemd, meldt persbureau ANP. Het museum, dat een grote collectie Romeinse archeologie bezit, kampt al jaren met teleurstellende bezoekersaantallen en personeelsproblemen.

Lees ook: VVD Nijmegen ziet weinig in financieren van Het Valkhof

De verbouwing, waarbij onder meer de slecht functionerende klimaatinstallaties worden vernieuwd, gaat 11 miljoen euro kosten. Daarnaast geeft de gemeente 4,9 miljoen uit om het pand aan te kopen. Het plan is dat het museum dat bedrag via de huur terugbetaalt, al bestaan hier twijfels over in de gemeenteraad. Het museum zou ondanks een renovatie te weinig bezoekers en bovendien zou het beoogde renovatieplan volgens onder meer de lokale VVD-fractie te duur zijn.

Een architect gaat nu werken aan een plan voor de renovatie. Volgens Valkhof-directeur Hedwig Saam is de inschatting dat het museum in de toekomst zeker 125.000 bezoekers per jaar kan trekken. Het Valkhof wilde in februari een tentoonstelling over de pest openen, maar wegens de coronamaatregelen zijn alle musea nog tot zeker 15 maart gesloten.

Football news:

Tottenham heeft 1 overwinning in hun laatste 5 wedstrijden
Cavani 's doel om Tottenham werd geannuleerd na VAR als gevolg van McTominay' s go-ahead
Lingard scoorde 8 doelpunten in de Premier League seizoen, het herhalen van zijn persoonlijk record
Antonio Conte: Inter zijn gegroeid in alle aspecten in twee seizoenen
Vazquez zal de rest van Real Madrid ' s seizoen missen. Hij heeft een verstuikte kruisband
Mesut Ozil: Real Madrid zijn de favorieten voor de la Liga titel. Benzema-de beste spits van het kampioenschap
Bixant Lizarazu: Benzema is een van de beste spelers in de geschiedenis van het Franse voetbal