Netherlands

Gevonden skeletten Vianen liggen in middeleeuws massagraf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Twintig skeletten die zijn gevonden bij graafwerkzaamheden in Vianen, blijken te liggen in een massagraf uit de periode Late Middeleeuwen tot een paar honderd jaar geleden. Volgens een archeologisch onderzoeksbureau gaat het tot nu toe om 44 individuen van wie de botten aan de oppervlakte liggen.

Specialistisch onderzoek moet later duidelijk maken hoe ze zijn overleden, bijvoorbeeld bij een veldslag of door een epidemie. De opgraving duurt zeker tot eind dit jaar. In de loop van 2021 hoopt de gemeente Vijfheerenlanden meer duidelijkheid te hebben over de oorsprong van het massagraf.

Specialistisch onderzoek

De skeletten gaan nu eerst naar een depot. "Daar zal via een steekproef worden bepaald welke skeletten in aanmerking komen voor specialistisch onderzoek", zegt wethouder Christa Hendriksen.

Omdat eerst alle skeletten moeten worden opgegraven, zal het onderzoek aan de resten pas in 2021 kunnen worden uitgevoerd.

Tientallen skeletten

De gemeente verwacht dat in het graf nog tientallen skeletten liggen van misschien wel zo'n honderd individuen. Dinsdag waren in ongeveer een kwart van het volledige massagraf alle skeletten blootgelegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joods massagraf uit WOII bij toeval ontdekt

Vorige week werd bekend dat bij werkzaamheden aan een nieuw stukje stadsgracht in Vianen skeletten waren gevonden. De vindplek is nabij het voormalige kasteelterrein Batestein. Dit kasteel werd rond 1370 gebouwd en was 300 jaar de woonlocatie voor belangrijke adellijke geslachten. Na een brand in 1696 raakt het kasteel in verval.

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post