Netherlands

GGD’en namen 11,3 miljoen coronatesten af bij 6,7 miljoen mensen

Foto: ANP

In de periode van 1 augustus vorig jaar tot medio april dit jaar hebben de GGD’en 11,3 miljoen coronatesten afgenomen bij 6,7 miljoen mensen. Dat telde het CBS. Jongeren (12 tot 25 jaar) lieten zich het vaakst testen, ouderen het minst.

Mensen met een baan lieten zich vaker testen (48 procent) dan mensen met een bijstandsuitkering (24 procent) of die met pensioen zijn (20 procent). Mensen met een baan in het onderwijs lieten zich met dik 60 procent het allervaakst testen.

De conclusie van het CBS betekent dat 38 procent van de Nederlandse bevolking zich in genoemde periode zich ten minste één keer heeft laten testen bij een GGD. Bijna 60 procent deed dat één keer, 24,5 procent twee keer en bijna 16 procent drie keer of zelfs nog vaker. Van alle bij de GGD geteste personen in deze periode heeft 17 procent minstens één keer een positieve testuitslag gekregen.

Het CBS zegt dat de GGD-data niet het volledige beeld geven. Testen kan immers ook elders, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in het verpleeghuis, bij de huisarts, via de werkgever of in commerciële teststraten. Veel zorgmedewerkers zijn getest in de zorginstellingen waar zij werken. Al deze testuitslagen zitten niet in het door het CBS geanalyseerde GGD-databestand. Het is niet bekend hoeveel testen er buiten de GGD om hebben plaatsgehad.

Football news:

Voormalig Liverpool verdediger Sako is verhuisd naar Montpellier
Gary Lineker: het Russisch Olympisch Comité is zeker uitgegroeid tot het meest succesvolle Comité in de geschiedenis van de Olympische Spelen.Voormalig Engelse spits en BBC-expert Gary Lineker sprak over de overwinningen van Russische atleten op de Olympische Spelen van Tokio. Het Russische Olympisch Comité is zeker uitgegroeid tot de meest succesvolle Commissie in de geschiedenis van de Olympische Spelen, Lineker schreef op Twitter. Tijdens de Olympische Spelen van 2020 treedt het Russische nationale team op onder de naam Russisch Olympisch Comité (ROC)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een groot kampioen en een slimme jongen. Ik vertelde hem dat hij meer verantwoordelijkheid heeft omdat het team jong is
Chelsea zijn onderhandelingen begonnen met Sevilla over een lening. Verdediger is klaar om te verhuizen naar de Blues
Holand ongeveer 175 miljoen euro voor hem: Ik hoop dat dit een gerucht is. Heel veel geld voor één speler. Ik vind het leuk in Borussia
Bayer verplaatste de opleiding naar het bedrijf als gevolg van een explosie in een chemische fabriek in Leverkusen.Bayer wijzigde haar opleidingsplan als gevolg van een explosie in een chemische fabriek in Leverkusen
Tottenham verkocht Alderweireld aan Qatar ' S Al-Duhail. De deal wordt geschat op 13 miljoen pond