Netherlands

Ggz-activist Charlotte Bouwman geeft staatssecretaris Blokhuis aan voor psychische hulp

Charlotte Bouwman van actiegroep Lijm de Zorg heeft een officiële melding gedaan om staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op te laten nemen. Dat deed ze uit protest tegen de nieuwe Wet Verplichte GGZ, die in januari is ingegaan.

In een video van Lijm de Zorg is het telefoongesprek te horen waarin Bouwman de staatssecretaris aangeeft. Ze zegt Blokhuis aan te melden omdat ‘hij steeds meer in de war begint te raken’ en met ongeloofwaardige ideeën en plannen komt om de wereld beter te maken.

LEES OOK: Suïcidale Charlotte is niet blij met de plannen over de wachtlijsten

Daarmee doelt ze op beloftes uit het verleden die Blokhuis volgens Bouwman niet heeft kunnen waarmaken. De telefonist aan de andere kant van de lijn heeft niet door dat het over de ChristenUnie-politicus gaat en neemt het telefoontje serieus.

Riskant

Door de Wet Verplichte GGZ kunnen mensen die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving een officiële melding maken van verward gedrag. “Het is belachelijk dat iedereen een melding kan maken over de psychische gezondheid van een ander,” zegt Bouwman. Haar actiegroep noemt het ook riskant dat iedereen zomaar z’n ‘aparte buur’ kan aangeven. Zelfs anoniem.

Lijm de Zorg roept iedereen op om via een speciaal nummer ook melding te maken van verward gedrag van Blokhuis. Echter krijgen die mensen alleen een bandje te horen waarin de ‘secretaresse’ van de staatssecretaris vertelt dat hij pas na 1000 dagen terugbelt. Bouwman wil niet dat iedereen net als haar een officiële melding maakt. “Ik denk dat na één echte melding het punt wel is gemaakt.”

LEES OOK: Suïcidale Charlotte krijgt na 1047 dagen eindelijk intake voor behandeling

Charlotte Bouwman werd bekend toen ze eerder uit protest in de hal van de Tweede Kamer zat. Ze wilde pas weg als er een oplossing werd gevonden voor de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Vanwege psychische klachten staat Bouwman vandaag precies duizend dagen op de wachtlijst. De planning is dat ze in september kan beginnen met een behandeling.

Football news:

Tottenham wil Skrinjar kopen. Inter equipment 60 miljoen euro
Barcelona stemde toe desta over te dragen voor 20+5 miljoen euro met Ajax
Villarreal kocht Cuenca van Barca voor 2,5 miljoen euro en leende aan Almeria
Inter striker Esposito gaat in bruikleen aan SPAL
Frank De Boer zal het Nederlandse nationale team leiden. Contract-voor een periode van 2 jaar worden de Voormalige Inter, Ajax en crystal Palace manager Frank De Boer benoemd tot nationaal team van Nederland. De 50 -rige zal tot midden 2022 een contract tekenen met de Koninklijke Nederlandse voetbalbond. De officiële benoeming vindt uiterlijk begin volgende week plaats
Dynamo Stavropol over de wedstrijd met Rotor: Transfers in de Russische beker zijn verboden. De RFU zei dat er geen weg terug is
Maccabi kwam in de Champions League zonder 11 spelers vanwege covid. UEFA staat u toe om te spelen als er 13 spelers van de toepassing