Netherlands

Google dreigt in Australië te stoppen met zoekmachine

Linktaks

9 minuten geleden Aangepast: 6 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Techreus Google dreigt zijn zoekmachine te sluiten in Australië, als het bedrijf daar moet gaan betalen voor links naar nieuwsartikelen.

Dat zei de Australische Google-baas Mel Silva tijdens een hoorzitting in de Australische Senaat, aldus de Sydney Morning Herald. Daarmee reageerde Silva op een nieuw wetsvoorstel dat op het moment wordt behandeld in het land.

"Als deze nieuwe wet wordt ingevoerd, dan hebben we geen andere keuze dan het stoppen met aanbieden van Google Search in Australië", zei de topvrouw. "Na de wet te hebben onderzocht, lijkt het onmogelijk om actief te blijven gezien alle risico's."

De nieuwe wet zou bedrijven die verwijzen naar nieuwsartikelen verplichten om een commissie te betalen. Dat zou een grote financiële impact hebben op Google, dat in zoekresultaten naar nagenoeg ieder nieuwsbericht links plaatst.

Australië zwicht niet

Volgens premier Scott Morrison zal het land niet zwichten voor bedreigingen. "Australië bepaalt de regels voor dingen die in Australië mogen. Het is de taak van onze overheid, en dat is hoe het in Australië werkt.

De nieuwe wet moet in eerste instantie gelden voor Google, maar ook voor Facebook. Beide bedrijven zouden moeten betalen voor gelinkte verhalen, maar ook voor artikelen waarvan een deel rechtstreeks op de platformen te lezen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Google sluit deal met Franse uitgevers over auteursrechten

Football news:

Antonio Cassano: Juve kocht Ronaldo om de Champions League te winnen, maar de resultaten werden slechter. Ze namen de Serie A zonder hem. Voormalig Italiaanse spits Antonio Cassano bekritiseerde opnieuw Juventus forward Cristiano Ronaldo. Hij heeft nog een jaar te gaan werken. Juventus tekende hem om de Champions League te winnen, maar na zijn aankomst werden de resultaten in het toernooi slechter. Ze hebben de Serie A zonder hem genomen. Het project is verkeerd gebouwd. 120 jaar lang waren alleen overwinningen belangrijk voor Juventus. Dat blijft tot op de dag van vandaag de verantwoordelijkheid van de club, maar ze probeerden zich te veranderen door Sarri en Andrea [Pirlo] in te schakelen. Ronaldo past niet bij Pirlo ' s ideeën. Hij zal blijven scoren, omdat hij het zelfs zittend kan doen. Hij rent naar binnen vanaf de linkerrand en kan het doel raken, en zijn head shots zijn uniek. Andrea wil een beweging opbouwen vanuit de verdediging, hij heeft hoge druk nodig. Ronaldo kan beslissen over de uitkomst van wedstrijden, maar hij is niet zozeer betrokken bij teamwerk. Ik denk dat zijn tijd bij Juventus is jammer als ze niet winnen van de Champions League, Cassano zei
Manchester United kon Pau Torres kopen van Villarreal. Kunde uit Sevilla is te duur
Ik heb met Barca onderhandeld, maar dat is verleden tijd. Ik zal een nieuw contract ondertekenen met Inter
Miguel Veloso: Ronaldo is net als Jordan, hij is een legende. Cristiano zal de beste scorer in de geschiedenis van het voetbal zijn
Dallas Hara forward: als Messi gaat naar MLS, Ik zal kussen zijn voeten
Manchester United is klaar om aanbiedingen voor de Gea en Martial te overwegen. Henderson wil vertrekken als de Spanjaard blijft
Carlos Bianchi: Messi is nog steeds in staat om het hele team te dribbelen in een aantal wedstrijden. Hij is uniek, zoals Ronaldo en Zlatan