Netherlands

‘Groot aantal slachtoffers’ door zware explosie in Beiroet

Ontploffing Bij een grote explosie in de Libanese hoofdstad is een onbekend aantal mensen gewond geraakt. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Een zware explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet heeft dinsdag een „groot aantal slachtoffers” geëist. Dat heeft minister Hamad Hasan gezegd tegen een regionale televisiezender, meldt persbureau Reuters. Het is niet duidelijk waar de ontploffing door is veroorzaakt en om hoeveel doden of gewonden het gaat.

Op sociale media worden video’s verspreid van een grootschalige explosie in de buurt van de haven van Beiroet. Deze volgde mogelijk op een eerdere, kleinere ontploffing. Boven de locatie hangt een oranje wolk. Minister Hasan zegt dat de schade groot is. Balkons zijn vernietigd en tot op grote afstand zijn ramen gesprongen.

De tv-zender Al Mayadeen spreekt van honderden gewonden. „Alle ramen in het centrum zin gesprongen, gewonden lopen rond”, zegt een getuige tegen Reuters. „Het is totale chaos.”

Dit bericht wordt aangevuld.

Football news:

Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd
Suarez weende op een afscheids persconferentie in Barca
Lukaku op 2:3 met Sevilla in de Europa League finale: het was een moeilijk moment. Ik heb vier dagen niet gesproken. Inter striker Romelu Lukaku deelde zijn herinneringen aan de ervaring na de Europa League finale. Het was een zeer moeilijk moment voor mij. Ik heb al vier dagen niet gesproken. Maar op een dag werd ik wakker en zei tegen mezelf: Je kunt verliezen, maar alleen om te leren winnen, vertelde Lukaku La Gazzetta dello Sport
Di Maria over Messi ' s wens om Barca te verlaten: schreef hem onmiddellijk op instagram, hoe PSG met hem zal spelen
Paul Parker: Maguire is de aanvoerder van Manchester United alleen vanwege zijn $ 80 miljoen prijskaartje