afvallen

Heb jij de laatste tijd last van spanningen? En zou je graag wat kilo’s kwijt willen? Zoek niet verder: wandelen is jouw redmiddel.

En wel hierom.

1. Goed voor de vetverbranding

Wist je dat wandelen de beste sport is om vet mee te verbranden? Uit onderzoek is gebleken dat je er niet zo veel calorieën mee verbrandt, maar deze wél worden verbrand in je ‘vetzones’.

2. Je krijgt er mooie billen van

Wandelen is een goede manier om stevige en volle billen te krijgen. Celebrity trainer Harley Pasternak aan Health: “Wandelen zorgt ervoor dat je langere passen maakt en dat geeft je de kans om je bilspieren te trainen. […] Ik raad al mijn cliënten een stappendoel van 10.000 of 15.000 stappen per dag aan en daarvan zouden tenminste 1500 op heuvels of trappen gezet worden, als je je billen snel wil trainen.”

3. Het is goed voor je humeur

Uit een klein onderzoek is gebleken dat wandelen zorgt voor meer positieve gedachten. Dit effect is vooral zichtbaar wanneer je in een natuurlijke omgeving loopt. Mensen die 90 minuten hadden gewandeld in de natuur, bleken minder negatief over zichzelf te denken.

4. Je kunt stress letterlijk van je af lopen

Uit een studie, gepubliceerd in Annals of Behavioral Medicine, is gebleken dat studenten die regelmatig een blokje om gingen een stuk minder stress ervaarden dan hun studiegenoten die dit niet deden. Wandelen zorgt ervoor dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol verlaagd wordt. Het gevolg: je bent meer ontspannen en voelt je lekkerder in je vel.

5. Je krijgt er mooie benen van

Met wandelen train je niet alleen je beenspieren, maar het zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Wanneer je ouder wordt, heb je minder kans op spataderen en zwellingen in de benen.

6. Je loopt minder risico op griep en andere ziektes

Wie regelmatig een half uur wandelt, zorgt ervoor dat haar weerstand sterker wordt. Daarnaast is uit een studie, gepubliceerd in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, gebleken dat je minder risico hebt om later in het leven kanker te krijgen.

Bron: Cosmopolitan
Foto: Getty Images

Lees ook: 6 verrassende voordelen van wandelen

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Gerelateerde artikelen