Netherlands

Heel Holland koopt douchezak, schuurtent en chemisch toilet, want corona

Bij kampeer-en outdoorwinkels is een run ontstaan op schuurtentjes, chemische toiletten en mobiele douches, meldt het gesubsidieerde NPO-consumentenprogramma Kassa zaterdag op de staatstelevisie. Door deze zaken in te slaan, voorkomen kampeerders dat ze gebruik hoeven te maken van de sanitaire gebouwen op campings. Deze zijn nog gesloten tot 1 juli wegens het coronavirus.

Kassa deed navraag bij winkelketens Decathlon en de Vrijbuiter. Die laatste meldt dat de verkoop van chemische toiletten is vervijfvoudigd en dat ook schuurtentjes en douchezakken de deur uitvliegen. De schuurtentjes zijn een soort opslagtentjes, waarin dan een eigen sanitaire plek ingericht kan worden. Ook de douchezak is zeer in trek.

Decathlon ziet ook in de verkopen terug dat mensen zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van openbare faciliteiten. Zo zijn chemische toiletten ook onderweg te gebruiken, aldus de keten, zodat mensen geen gebruik hoeven te maken van de toiletten in tankstations of horecagelegenheden.

De verwachting is dat meer Nederlanders zomervakantie in eigen land gaan vieren. Kassa (NPO) besteedt zaterdagavond aandacht aan de vraag hoe mensen deze zomer vakantie kunnen vieren, ondanks de coronacrisis.

Anp/TPO

Neem nu een abonnement op TPO+, al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Football news:

Gil over Adama Traore: dit is een fenomeen. Hij is de snelste speler ter wereld
Milan is geïnteresseerd in de middenvelder van het nationale team van Ierland Hendrik. Hij kan Burnley verlaten als een vrije agent
Shirokov ' s concert in het commentaar.Show: noemde Yakin een pure klootzak, herinnerde zich het gevecht met Glushakov en ruzies over de Hulk en Witzel
Jon Flanagan: Trent is de beste rechtsachter in de wereld, maar zal eindigen in de Liverpool midfield
Kike Setien: de vijf-substitutieregel zal Barcelona schaden
Dit is de tijd voor Manchester City om de Champions League te winnen. We hebben hier alles voor
Havertz werd de beste goalscorer van de Bundesliga