Netherlands

Het Amerikaanse Hooggerechtshof is de komende decennia in meerderheid conservatief

 
 

De Amerikaanse Senaat heeft voor Amy Coney Barrett gestemd als opperrechter om de onlangs overleden Ruth Bader Ginsburg op te volgen. Zij mag nu door president Donald Trump worden benoemd.

De uitslag van de stemming in de Senaat was 52-48. Het is ongebruikelijk dat een nominatiestemming over een opperrechter zo verdeeld is. Naar ideologische lijnen in het Amerikaanse Hooggerechtshof nu verdeeld in 3 progressief georiënteerde rechters en 6 conservatief georiënteerde rechters.

De voor Republikeinen gunstige balans komt doordat president Trump tijdens zijn presidentschap drie opperrechters heeft mogen benoemen. Omdat de rechters van het Hooggerechtshof voor het leven zijn benoemd, is het zeer waarschijnlijk dat de meerderheid ten minste voor een generatie conservatief zal blijven.

Democraten zijn hier mordicus tegen en willen nu ingrijpen in de samenstelling van het Hooggerechtshof. 

Football news:

Suarez slaagde voor een negatieve test voor coronavirus en zal morgen terugkeren naar de Algemene groep van Attico. Volgens Cope is de Uruguayaan geslaagd voor een negatieve test voor coronavirus en zal hij zich morgen bij de Algemene groep voegen. Suarez miste vier wedstrijden in de Champions League en La Liga, maar kan deelnemen aan de volgende wedstrijd - tegen Valladolid. Dit seizoen heeft de 33-jarige striker 6 doelpunten gescoord in 5 Spaanse wedstrijden. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Chelsea is klaar om Ruediger en Tomori te verkopen in de winter. De Duitser was geïnteresseerd in Barcelona
Çalhanoğlu heeft al 7 jaar 18 goals gescoord. Alleen Messi (36) heeft meer spelers in de top 5 van de Europa League
We hebben Ronaldo ' s 750e goal niet gevierd. Dit is niet het moment voor partijen
Mourinho op Arteta: je moet een goede coach zijn om bij Arsenal te werken. Als je niet goed bent , zit je niet in de club.Tottenham manager Jose Mourinho deelde zijn mening over Arsenal collega Mikel Arteta voor de wedstrijd van de clubs in de Premier League. Hij is een goede coach, getalenteerd. Hij heeft al een belangrijke trofee gewonnen in de eerste maanden van zijn coaching carrière, dat valt niet te ontkennen. Om Arsenal te trainen, moet je een goede specialist zijn. Zo niet, dan werk je niet voor de club
Ramos zal waarschijnlijk niet tegen Sevilla spelen. Hij kan terugkeren naar het spel met Borussia
Neymar drong er bij Messi op aan om vorige zomer naar PSG te verhuizen. Hij wil dat Leo in 2021