Netherlands

Hoekstra: onvermijdelijk dat KLM hard ingrijpt

Dat KLM fors ingrijpt om de coronacrisis door te komen is „onvermijdelijk”, vindt minister Wopke Hoekstra (Financiën). De manier waarop dat gebeurt, laat hij aan het bedrijf zelf. De overheid schoot de KLM eerder te hulp met miljarden aan leningen en garantstellingen, op voorwaarde dat de luchtvaartmaatschappij de kosten flink omlaag brengt.

KLM nam eerder deze week eenzijdig het besluit een eerder afgesproken loonsverhoging uit te stellen. De vakbonden zijn daar woedend over. Hoekstra wil in het conflict geen stelling nemen maar wijst er wel op dat KLM momenteel sterk afhankelijk is van de geboden staatssteun. „Anders was het gewoon potentieel einde verhaal”, waarschuwt hij.

„Wat ik zie is dat KLM zich in een hele lastige fase bevindt en ook nog een lastige toekomst voor de boeg heeft”, aldus Hoekstra. „Dat een onderneming dan alles op alles zet om te overleven, dat begrijp ik heel goed. Dat dat vervolgens pijnlijk is voor alle werknemers, dat zien we ook allemaal.”

Football news:

Allegri was een speciale gast van de Italiaanse dansshow
Tottenham spelers zijn verbaasd dat Mourinho alli niet in het team voor de tweede wedstrijd op rij heeft opgenomen. = = Clubcarrière = = Dele alli maakte zijn debuut voor Tottenham in de tweede ronde. De 24-jarige Engelsman miste de Europa League kwalificatiewedstrijd met Lokomotiv Plovdiv (2-1), en daarvoor werd deze vervangen door Everton (0:1). Volgens de Telegraph waren Tottenham spelers verbijsterd en zeer verrast door het besluit van coach Jose Mourinho om alli niet op te nemen in het team voor de tweede wedstrijd op rij. = = Clubcarrière = = Dele maakte zijn debuut in de jeugdopleiding van Tottenham in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rourinho
Rummenigge over Alaba: we willen het na 2021 in Beieren houden. Ik hoop dat wij een oplossing kunnen vinden.Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern heeft gesproken over de toekomst van de verdediger van München David Alaba. Ja, sommige dingen werden gezegd, maar ik ben geen fan van openbare discussie over contractonderhandelingen. We willen David in Bayern houden na 2021
Gareth bale: Mourinho speelde een grote rol in mijn terugkeer. Dit is de perfecte coach voor Tottenham
Show na 1:3 van Palace: ik geloof dat Manchester United hun team moet versterken. Dit zal ons een stimulans geven, Manchester United verdediger Luke Shaw heeft zich uitgesproken na het verlies aan crystal Palace in de Premier League. We hebben een heel goed team, maar ik denk dat we het moeten versterken. Dit geeft ons een boost.
Josep Bartomeu: Koeman is nog jaren in Barca. Hij is een symbool van de club
Pjanic op Barca: het Team doet het heel goed, we zijn klaar. Koeman zei dat ik mezelf moest zijn