Netherlands

Honderden schademeldingen na noodweer in Nederland

Gerelateerd

Verschillende plekken in Nederland hebben sinds woensdagmiddag te maken met...

Straten staan blank en kelders zijn ondergelopen. Delen van Nederland, met name...

De buien die sinds dit weekend over Nederland trekken, hebben ons nog niet...

De regen- en onweersbuien van woensdag veroorzaakten op verschillende plekken in Nederland wateroverlast. Kelders liepen onder en straten stonden blank. Verzekeraar Interpolis ontving tot nu toe 655 meldingen van schade aan woningen en voertuigen.

In de meeste regio’s bleven het bij tientallen meldingen. In Zeeland en Limburg kwamen in korte tijd de meeste telefoontjes binnen. Zo’n 160 in totaal. In Limburg werden actiecentra ingericht om de meldkamer te ontlasten. Zo werd door de brandweer opgeroepen om alleen 112 te bellen bij acuut gevaar.

Lees ook: Noodweer raast over Nederland: vrouw uit Zwolle overleden door omgewaaide boom

In de binnenstad van Vlissingen moesten zestien appartementen uit voorzorg worden ontruimd vanwege wateroverlast en stroomuitval. Een aantal mensen heeft op een ander adres moeten slapen, omdat er elektriciteitsschade was, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. In korte tijd viel bijna 60 mm neerslag. Dit is net zo veel als er normaal in de maand juni valt.

Minder vaak regen

In april en mei konden we door het hogedrukgebied genieten van een zomerse lente, die droog en zonnig was. Halverwege juni is dit juist omgeslagen door het lage drukgebied. Er viel daardoor veel regen en het bleef warm.

Volgens Weer.nl zorgt het veranderende klimaat ervoor dat het steeds minder vaak zal regenen, maar dan wel heviger dan voorheen. Het klimaat zal steeds meer wegkrijgen van dat van Frankrijk. Na regen is er dit weekend ook weer zonneschijn en maken de wolkenvelden volgende week plaats voor zonnig zomerweer met temperaturen van maar liefst 25 tot 30 graden.

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde