Netherlands

Hoppa! Zorgwerkers slaan terug naar wegloop-VVD’ers: ‘Als jullie zorg nodig hebben, mag ik ook zo de kamer uit?!’

Kijk dan! Twee dappere zorgmedewerkers maken eventjes korte metten met het laffe wegrennen uit de Kamer van coalitie-parlementariërs. “Als jullie straks zorg nodig hebben, mag ik dan ook zeggen: het komt me even niet uit?”

Kwade hulpverleners zijn nog altijd niet te spreken over de wijze waarop VVD’ers – met in hun kielzog CDA’ers, D66’ers en enkele CU’ers – afgelopen woensdag als dolle paarden de Kamer uitrenden, om maar niet te hoeven stemmen over een motie om hen ietsje beter te betalen. Sterker nog: ze vragen de politici zich af te vragen hoe het zou voelen als juist zij de ruimte zouden verlaten, in plaats van een zorgbehoevende parlementariër te verplegen.

De Volkskrant maakte een alleraardigste rondgang langs ’s lands zorgpersoneelbestand, en kwam vooral boze verpleegkundigen tegen. Al jaren werken zij hard, voor een zeer mager salaris. En na de loeizware coronacrisis eindelijk eens waardering ontvangen? Nou vergeet het maar.

Verzorger Regina Vlot uit Ede stelt:

“Weet je wat ik dacht toen die politici uit de Tweede Kamer wegliepen? Als jullie straks zorg nodig hebben, mag ik dan ook zo de kamer uitlopen? Mag ik dan ook zeggen: het komt me even niet uit?”

En kwaliteitsverpleegkundige Caroline Smeets uit Zuid-Holland voegt daar aan toe:

“De politici die gisteren weggingen, zeggen nu dat de stemming niet op tijd was aangekondigd. Zelf krijgen wij continu te maken met onverwachte complicaties, waar we meteen een oplossing voor moeten vinden. Dan rennen we niet weg.”

Er zal spoedig alsnog hoofdelijk gestemd worden over de motie om zorgsalarissen te verhogen. Maar zoals VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff al aangaf: grote kans dat de maatregel alsnog sneuvelt. Want ja, geld geven aan “de economie” (lees: grote bedrijven), dat is ook ontzettend belangrijk, hoor.

Football news:

Barcelona verdiende het meeste in het seizoen - 840,8 miljoen euro. Real Madrid-second, Manchester United-third
Attetico zal Suarez niet compenseren voor het bedrag dat Barcelona weigerde hem te betalen voor de beëindiging van zijn contract
Mendes stelde voor dat wolven Douglas Costa zouden tekenen. Juve kan Chiesa kopen of El Shaarawy
Barcelona heeft een 5-jarig contract met Aarons gesloten. We moeten het eens zijn met Norwich
Leeftijd is slechts nummers in documenten. Op de dag van zijn 36e verjaardag sprak Tiago Silva over snelheid in de Premier League. Leeftijd is slechts een getal in documenten. Ik maak me geen zorgen over snelheden in de Premier League. Fysiek voel ik me erg jong, ik ben erg goed voorbereid
De Zwitserse Officier van Justitie heeft de voorzitter van de PSG om een straf van 28 maanden gevraagd in geval van verkoop van de rechten om het WK uit te zenden.Het Zwitserse openbaar ministerie heeft de President van PSG, Nasser al-Khelaifi, L ' Equipe reports, verzocht om een gevangenisstraf van 28 maanden, onder verwijzing naar Keystone-ATS. Op verzoek van het openbaar ministerie wordt een deel van de ambtstermijn van al-Khelaifi opgeschort. Al-Khelaifi wordt ervan beschuldigd voormalig FIFA-Secretaris-Generaal Jerome valcke ertoe aan te zetten misdaden te plegen. De Officier van Justitie eist dat hij drie jaar in de gevangenis zit. Al-Khelaifi wordt onderzocht als hoofd van de be In Media television group. Eerder werd gemeld dat de Qatari manager ongerechtvaardigde voordelen verleende aan voormalig FIFA-Secretaris-Generaal Jerome Valcke, die ervan wordt beschuldigd smeergeld te hebben aangenomen in het geval van de verkoop van de rechten om het WK uit te zenden
Ook in Engeland, annuleringen als gevolg van het virus. Tottenham stond erop om hun Beker tegenstanders te testen, het resultaat is dat bijna het hele team is geïnfecteerd