Netherlands

Hotelgroep Accor schrapt duizend banen na halfjaarverlies

Hotelgroep Accor is van plan duizend banen te schrappen om op kosten te besparen. Het Franse concern achter ketens als Ibis, Novotel en Mercure gaat over tot die ingreep na een verlies van 1,5 miljard euro te hebben geleden in het eerste halfjaar. Door wereldwijde reisbeperkingen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, bleef het overgrote deel van alle hotelkamers leeg.

Topman Sébastien Bazin van Accor spreekt van een ongeëvenaarde schok voor de hotelsector. Hoewel hij ervan uitgaat dat het dieptepunt van de crisis achter de rug is, denkt hij dat de weg naar volledig herstel nog lang is.

In het eerste halfjaar halveerde de omzet van Accor, dat in Nederland ruim vijftig hotels heeft, tot 917 miljoen euro. De bezetting van alle hotelkamers wereldwijd was nog geen 15 procent. Mensen die nog wel een overnachting boekten, deden dat bovendien voor lagere prijzen.

Bovenop een negatief bedrijfsresultaat van 227 miljoen euro kwamen ook nog eens eenmalige lasten van 1 miljard euro. Die waren vooral het resultaat van afschrijvingen, nu hotels naar alle waarschijnlijkheid pas in 2023 dezelfde inkomsten genereren als voor de uitbraak van de coronapandemie.

Accor heeft wereldwijd 5099 hotels, met in totaal 747.805 kamers. Ondanks de crisis opende het concern in de eerste zes maanden van dit jaar 86 nieuwe hotels.

Football news:

Borussia Monchengladbach zonder nominale stakers gaat naar de wedstrijd met Dortmund
Diogo Jota: Liverpool is een van de beste clubs ter wereld. Hij kan niet worden ontkend
Hames is al een fan bij Everton: hij nam deel aan 4 van de 5 goals, verwijderde Gibbs en Bilic
Liverpool kondigde de aankoop aan van Jota van Wolverhampton (middenvelder) Diogo Jota is verhuisd van Wolverhampton naar Liverpool. De Portugezen hebben een langlopend contract met de Merseysiders gesloten. Hij speelt voor de club onder nummer 20. Eerder werd gemeld dat de overdracht van de 23-jarige middenvelder 41 miljoen pond zal betalen, maar het bedrag kan oplopen tot 45 miljoen afhankelijk van de prestaties van Zhota en de resultaten van Liverpool
Andrea Pirlo: het is onwaarschijnlijk dat Suarez een Juventus forward zal worden
Suarez en Vidal zijn niet in Barca ' s bod voor de derde wedstrijd op rij
Fernando Torres op Liverpool: het was magisch. Het leek erop dat ik kon vliegen.Voormalig Liverpool striker Fernando Torres deelde zijn herinneringen aan zijn toelating op de Merseyside club na zich aan te sluiten bij de Letico. Liverpool-het was magisch, in alles. Vanaf de eerste dag voelde ik me zeer hartelijk ontvangen. Het voelde alsof het mijn nieuwe familie was, en het had echt invloed op elke persoon - leden van het personeel, spelers en fans, natuurlijk, onze relatie was geweldig. Ik had het gevoel dat ik kon vliegen. Ik kon alles doen wat ik wilde op het veld. Het was ongelooflijk. Ik voelde me licht, omdat ik alles had wat ik nodig had om gelukkig te zijn. Steven Gerrard, de vorm van zo 'n belangrijke club, het voetbal dat we speelden, ik had toen geen problemen met blessures... Ik was op de top van de wereld, zei de Spanjaard