Netherlands

IFA gaat door, maar laat niet meer dan 1000 bezoekers per dag toe

-

Elektronicabeurs IFA in Berlijn begin september gaat door, maar alleen de handel, fabrikanten en de pers worden uitgenodigd. Het algemene publiek blijft dit jaar weg. Ook duurt IFA dit jaar slechts drie dagen.

De deelstaat Berlijn staat ook in september geen evenementen toe met meer dan 5000 bezoekers. IFA gaat nog een stap verder: er zullen niet meer 1000 bezoekers per dag worden toegelaten buiten aanbieders en het eigen personeel.

IFA directeur Günther Hasinger zegt dat als economie weer op gang komt, ‘we de verplichting hebben om de sector te ondersteunen’. Op IFA worden belangrijke handelscontracten gesloten.

IFA organiseert naast een persdag waar onder meer Cristiano Amon (Qualcomm) zal spreken drie aparte evenementen onder de namen IFA Next & Shift Mobility (innovatieshow), IBA Global Markets (fabrikanten en licentiehouders) en IFA Business Lounges (handel). Alle evenementen vinden plaats op Messe Berlin in Charlottenburg-Wilmersdorf. Er zal geen beursvloer zijn. Alleen voor de pers worden kleine showrooms ingericht.

IFA nodigt in eerste instantie 800 journalisten uit, dat zijn media die in april naar de IFA Preview in Cyprus zouden gaan. Als de omstandigheden het toelaten, wordt meer pers toegelaten. Thuisblijvers kunnen de persconferenties die over twee podia worden georganiseerd ook virtueel volgen.

Hasinger bevestigde dat een van de hallen op Messe Berlin als noodhospitaal voor coronapatiënten kan worden gereserveerd. “We verwachten niet dat er gebruik van wordt gemaakt. Berlijn is niet enorm getroffen.” Als het virus weer zou opleven, gaat IFA geheel virtueel, zegt Hasinger desgevraagd.

Hasinger wilde niet ingaan op vragen over de winstgevendheid van IFA Nieuwe Stijl. “Dat is nu even niet belangrijk. Ieder evenement kampt met dezelfde problemen. Het herstel zal ook in de toekomst tijd vergen.”

Amsterdam Drone Week maakte vandaag bekend dat het EASA High Level Conference on Drones dit jaar niet door kan gaan. Ook de beurs wordt verplaatst naar 2021. Wel wordt een tweetal ‘hybride presentaties’ gehouden op 17 september en 1-3 december. Dat zijn livestreams gecombineerd met fysieke ontmoetingen.

Football news:

Zinedine Zidane: Hames is een belangrijke speler. Ik wens hem een fijne verjaardag
Atalanta beheerste de bal voor 8 minuten en 11 seconden voor de eerste goal tegen Juventus
Jovic kan met Villarreal spelen als de derde test negatief is
Hodgson op Zaa dreigingen: hij deed het juiste toen hij het mensen liet weten. Hier is geen excuus voor
Setien op Messi ' s rust: natuurlijk heeft hij het nodig. Maar de score in de wedstrijd tegen Valladolid was te glad
Immobiel-de fans van Lazio: sommige mensen lijken een te kort geheugen te hebben. Laat mijn familie met rust
Holand werd uit een nachtclub in Noorwegen geschopt