Netherlands

In dit geval mogen pijlen wél in het bord geprikt worden

Darts

5 minuten geleden Aangepast: 4 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Wie kent het niet? Het loopt tijdens een dartwedstrijd even niet, en dus zou je het liefst naar het bord willen lopen en je pijlen in de juiste vakken willen prikken. Uiteraard is dat niet toegestaan, maar in een uitzonderlijk geval is het mogelijk dat het wel gebeurd.

Om alle slechte verliezers direct teleur te stellen: het is niet een speler die dat mag doen, alleen de scheidsrechter heeft dit recht. De regels schrijven namelijk voor dat, op het moment dat een scheidsrechter verkeerd heeft gecalld, hij gemachtigd is om dit te herstellen. Mocht de speler zijn pijlen al uit het bord hebben gehaald, is het aan de scheidsrechter om de pijl(en) in of als zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke positie(s) terug te plaatsen.

De kans dat deze situatie zich daadwerkelijk voordoet lijkt klein. De caller laat een speler namelijk vaak wachten tot hij zeker weet wat de gegooide score is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom zijn triples op een dartbord groen en rood?

Football news:

Neuer-in goal, Hakimi en Davies branden de flanken uit, voor Sancho, Muller en Lewandowski. Collected Dreamtime Bundesliga-19/20
Casillas staat bijna niet op de video ter ere van de Spaanse overwinning op Euro 2012. Misschien is dit te wijten aan zijn promotie tot de functie van President van de FFI
Setien ' s toekomst in Barca wordt bedreigd. De spelers steunen het niet
Ronaldo en Messi ontspannen nooit. Hoe meer je wint, hoe meer je wilt doorgaan
Conte op kritiek: val Mij aan, niet de club of mijn spelers. Er zijn mensen die het glas half leeg willen zien
Ancelotti op Everton: we willen ons graag kwalificeren voor de Europa League
Christophe Dugarry: Setien is gewoon incompetent. Ik weet zeker dat hij niets tegen Griezmann heeft