Netherlands

ING en NN uitblinkers in lagere AEX

De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug in een schommelende handelssessie. Beleggers kregen opnieuw een stroom van resultaten voor de kiezen van grote bedrijven als Adecco, Adidas, AXA, Lufthansa en Siemens. Op het Damrak werden de handelsberichten van ING, NN Group, SBM Offshore en Fagron goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent lager op 559,45 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 784,50 punten. Frankfurt daalde 0,1 procent en Parijs verloor 0,7 procent. Londen zakte 1,4 procent na het besluit van de Bank of England om het monetaire beleid ongewijzigd te laten.

ING ging aan kop in de AEX met een plus van 3,8 procent. De bank zette afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis meer dan 1,3 miljard euro opzij voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald en zag de nettowinst kelderen. Maar er waren ook lichtpuntjes. De onlangs aangetreden topman Steven van Rijswijk benadrukte dat de bank ondanks de omstandigheden de rente-inkomsten maar licht zag terugzakken. Als de macro-economische vooruitzichten niet verder verslechteren, schat hij bovendien in dat er in de tweede helft van het jaar minder geld naar de stroppenpot hoeft te gaan.

NN Group volgde met een koerswinst van 2,5 procent. De verzekeraar voerde de operationele winst in de eerste jaarhelft op dankzij kostenbesparingen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden gaat ook zijn aandeelhouders weer belonen met een dividend en het inkopen van eigen aandelen.

In de MidKap prijkte apothekersbedrijf Fagron (plus 4,1 procent) bovenaan na een flinke winstgroei in de eerste zes maanden van het jaar. SBM Offshore klom 1,3 procent bij. De maritiem oliedienstverlener verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar en schrapt 600 banen.

Siemens steeg 2,7 procent in Frankfurt. Het technologieconcern wist tijdens de virusuitbraak zijn fabrieken vrijwel onafgebroken door te laten draaien en boekte meer winst dan verwacht. Lufthansa daalde 0,2 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij leed afgelopen kwartaal opnieuw een miljardenverlies. Sportkledingconcern Adidas, die ook met cijfers kwam, klom 4 procent.

Verzekeraar AXA daalde bijna 4 procent in Parijs na een winstval in de eerste jaarhelft. Crédit Agricole verloor 0,5 procent na resultaten van de Franse bank. In Zürich won Adecco ruim 1 procent. De Zwitserse uitzendreus werd hard geraakt door de coronacrisis, maar zag in juni en juli een „geleidelijke verbetering” op zijn markten.

De euro was 1,1852 dollar waard tegen 1,1895 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 41,87 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 45,09 dollar per vat.

Football news:

Attetico verdediger Jimenez heeft het coronavirus opgelopen. De club annuleerde ochtendtraining uit voorzorg ... Attico verdediger Jose Jimenez is gediagnosticeerd met coronavirus
Canidia over Messi: Leo verdwaalt en lijdt wanneer zijn team niet de beste is op het veld. Misschien mist Messi leiderschap kwaliteiten. Als zijn team niet tot de beste behoort, is hij verloren. Messi neemt verantwoordelijkheid en het is duidelijk dat hij karakter heeft. Ik weet niet wat er met hem gebeurde in Barca, maar ik zei altijd dat hij lijdt als hij ziet dat zijn team niet de beste is op het veld. Het is moeilijk voor hem. Als Messi op het veld komt en ziet dat zijn team niet de beste is, dat het niet zo makkelijk is om te winnen, voelt hij zich niet goed, zei Canidja op het YouTube-kanaal Canal26
Lampard bevestigde dat keeper Mendy een medische behandeling ondergaat in Chelsea
Neymar en verdediger Marcel Gonzalez kunnen tot 10 wedstrijden geschorst worden. Het is gebleken hoe Ligue 1 en de Franse voetbalbond PSG striker Neymar en Marseille Alvaro Gonzalez kunnen straffen voor racistische beledigingen. Volgens de disciplinaire regels lopen beide spelers het risico tot 10 wedstrijden schorsing te lopen. Wij hebben een aantal punten die van alle kanten moeten worden onderzocht om licht te werpen op wat er is gezegd en gehoord. En om daaruit disciplinaire consequenties te trekken zei Sebastian Dene, voorzitter van de disciplinaire commissie van de League. Een door de Liga aangewezen specialist zal zowel de informatie onderzoeken die Gonzalez Neymar een aap noemde als die Neymar op zijn beurt raciaal zwoer bij de Japanse verdediger Hiroki Sakai in Marseille, die hem een fucking Chineesnoemde
Manchester City-de eerste Premier League club die de eerste wedstrijd won in 10 opeenvolgende seizoenen
Bartomeu heeft Suarez ' s overplaatsing naar Attico opgeschort. Hij wil geen speler laten gaan naar een concurrent voor gratis
Robinson on bale: een van de tien jubileumdeals voor Tottenham en een speler van wereldklasse