Netherlands

Joost Eerdmans is dé man om van FvD weer een fatsoenlijk ‘alternatief op rechts’ te maken

 
 

Carrièrepoliticus Joost Eerdmans (CDA/LPF/EénNL/Leefbaar Rotterdam/FvD etc.) is in it for the long haul. Hoewel Grote Leider Baudet met Nederlandse wappies in gesprek gaat en zijn partij slinkt naar 5 zetels in de peilingen, weet hij toch de redelijk succesvolle wethouder enthousiast te krijgen voor plek nummer 4 in de Tweede Kamer.

Dat het binnen de FvD rommelt is terecht. Ik ben een jaar FvD-lid geweest maar een ‘leider’ als Baudet hoef ik niet. Ik gunde hem eerst nog het voordeel van de twijfel omdat ik, net als veel andere Nederlanders, een ‘alternatief op rechts’ wil. Maar Baudet verzamelt alleen maar jaknikkers om zich heen. Hij kan nog geeneens een fatsoenlijk debat houden met de premier. In talkshows is hij bijna zielig te noemen en hij praat liever buiten de Tweede Kamer met de wappies die Kamerleden als Omtzigt fysiek lastig vallen dan in de Tweede Kamer over een amendement dat daadwerkelijk invloed kan hebben op de wetgeving.

Ik voorspel nu alvast dat als FvD vier a vijf zetels krijgt hommeles wordt tussen Eerdmans en Baudet. Als een ervaren politicus die als geen ander de Fortuynistsche gedachtegang kan verwoorden een partijleider boven zich moet dulden die hetzelfde pretendeert maar het niet waar kan maken kan dat niet anders.

In tegenstelling tot Baudet kan Eerdmans het gedachtegoed van Fortuyn wél verwoorden en weet hij wél hoe hij met media moet omgaan. Binnen de FvD is hij dan ook de beste kandidaat om de rol van Baudet over te nemen. Eerdmans is dé man om van FvD weer een fatsoenlijk ‘alternatief op rechts’ te maken. Maar weet, en wil, het restant van de actieve FvD’ers dit wel? Eerdmans is in elk geval een waardig opvolger van Baudet. Al hoop ik dat Annabel Nanninga het wordt.

Als Baudet aan de macht blijft en de huidige FvD-koers ongewijzigd dan blijft er weinig van de FvD over. Misschien kan Baudet alvast aan Jort Kelder vragen hoe hij tonnen kan gaan verdienen zonder ook echt iets te kunnen?

Football news:

Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden
Griezmann over zijn jeugd: Ik heb geprobeerd om in 10 clubs in Frankrijk te komen, maar niemand gaf me een kans
Austin Matthew McConaughey (mede-eigenaar) bereidt zich voor op MLS: alle seizoenskaarten zijn verkocht, hoewel er maar 2 spelers in het team, en het stadion (voor $240 miljoen) is nog steeds in aanbouw
Lineker aan Liverpool: grote lof voor de spectaculaire prestatie van Klopp ondanks blessures; voormalig Engelse striker Gary Lineker deelde zijn emoties van Liverpool 's overwinning op Leicester
Griezmann op de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018: bood Deschamps 4-4-2 en persoonlijke voogdij over Messi. Hij heeft naar Barcelona en Frankrijk geluisterd en Antoine Griezmann heeft zijn herinneringen aan het WK 2018 en de Euro 2016 gedeeld. Over het WK 2018 was het duidelijk dat je iets groots kunt doen door te kijken naar de intensiteit waarmee ons team trainde. Deschamps belde de spelers om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Argentinië, en ik stelde voor dat hij te verdedigen op een 4-4-2 manier, waar Konte persoonlijk zal zorgen voor Messi. Deschamps zei: Denk je dat erAttico is. Maar uiteindelijk luisterde hij naar mij (Frankrijk versloeg Argentinië in de 1/4 finale met een score van 4:3-ca. Showsport). Dankzij dit toernooi begon ik herkend te worden in Frankrijk, omdat ze alleen Real Madrid en Barcelona volgen. Ik verloor twee finales in een korte periode (de 2015-16 Champions League finale met Attetico en de Euro 2016 final met Frankrijk-CA. En wilde geen football meer kijken. Ik was niet gerustgesteld door het feit dat ik de beste speler van het toernooi Griezmann zei
Ex - Inter defender Maicon kan naar Sona verhuizen van de winnaar van de Serie D