Netherlands

‘Kabinet moet met overgangsregime komen voor pensioenstelsel’

Vakbond FNV en werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vragen het kabinet met haast met een overgangsregime te komen vanwege het nieuwe pensioenstelsel dat op komst is. Met de huidige regels dreigen in de overgangsfase problemen te ontstaan als ‘onnodige kortingen’ en verhoging van premies, aldus de bond en ondernemersorganisaties.

De drie partijen zien in bepaalde sectoren de pensioenpremies stijgen of de opbouw sterk dalen als gevolg van de huidige regels. „In de private sector gaan stijgende pensioenpremies direct ten koste van bedrijvigheid, investeringen en koopkracht”, stellen zij in een gezamenlijke oproep. „Daarnaast dreigen bij veel pensioenfondsen in de periode 2022-2026 pensioenen te moeten worden gekort.”

Het is volgens FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland nu juist zaak „rust en perspectief” te bieden in de jaren die volgen tot de invoering van een nieuw pensioenstelsel in 2026. „Hogere pensioenlasten dragen niet bij aan het economisch herstel en de werkgelegenheid in het mkb”, stelt Jacco Vonhof van MKB-Nederland. „Met een overgangsregime kunnen we dit ondervangen.”

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi