Netherlands

‘Kans dodelijk ongeluk e-bike driemaal hoger’

De kans op een dodelijk verkeersongeluk is in Duitsland op een elektrische fiets driemaal zo groot als tijdens een tocht op een gewone fiets. Die risicoinschatting hebben deskundigen van de verzekeraar Allianz becijferd, op basis van ongevalsstatistieken en de mobiliteitscijfers van het Duitse ministerie van Verkeer.

Het grotere overlijdensrisico blijft niet alleen beperkt tot oudere gebruikers van e-bikes. „In alle leeftijdscategoriën is de kans op een dodelijk ongeluk met een elektrische fiets de afgelopen vijf jaar driemaal zo groot geweest als op een gewone fiets”, zegt Jörg Kubitzki, ongevalsonderzoeker bij de grootste Europese verzekeraar.

Van de 77 miljoen fietsen in de Bondsrepubliek worden er slechts vier miljoen deels elektrisch aangedreven, iets meer dan 5 procent. Bij dodelijke verkeersongelukken op de fiets is in bijna 18 procent van de incidenten een elektrische fiets betrokken.

Football news:

Foto van de dag: Kvyat en 4 Andere Formule 1 chauffeurs weigerden het gebaar van Kaepernick voor de herstart
Courtois speelde 17 droge wedstrijden voor real in het seizoen La Liga. Dit is het beste resultaat in 25 jaar
Sergio Ramos: het zijn niet de scheidsrechters die La Liga winnen of verliezen
De banier van de arbeider werd getroffen door de bliksem tijdens de training. Ze zeggen dat er geen zichtbare tekenen van onweer waren
Marcelo stapte op zijn voet. Het is een straf
Ramos scoorde 5 goals na de hervatting van het seizoen, 3 van sancties
Jurgen Klopp: titels maken spelers niet beter. Ik hou niet van vragen over dynastie en dominantie