Netherlands

Kapper doneert dagopbrengst aan ernstig zieke Marina (39) voor peperdure operatie

De Irakese kapper Nejervan Bamerny zet zijn kapsalon zondag in voor een bijzonder doel. Hij doneert zijn gehele dagopbrengst aan de zieke Marina (39). Zij heeft vanwege een zeldzame bindweefselaandoening ruim 100.000 euro nodig voor een operatie in Barcelona.

Constante pijn, oververmoeidheid, bewustzijnsverlies en moeilijk kunnen ademhalen. De Hoofddorpse Marina Brinkman heeft hier dagelijks mee te maken door de bindweefselaandoening hypermobiele EDS (Ehler Danlos Syndroom). “Door de nekoperatie wil zij haar zelfstandige leven als moeder van drie kinderen terugkrijgen”, vertelt haar man Remco Brinkman aan Hart van Nederland.

Geen raad

Jarenlang liep Marina rond met onverklaarbare klachten waarmee doktoren geen raad wisten. Ze had hevige hoofdpijnen, hernia’s, extreme verschillen in bloeddruk en ging steeds slechter lopen. Er werd vooral gedaan aan symptoombestrijding en niet verder gezocht naar een oorzaak van alle klachten samen. “Eind juni zijn we met haar medische dossier naar een arts in Barcelona gegaan. Hij concludeerde dat ze lijdt aan hypermobiele EDS met als complicatie CCI/AAI, oftewel instabiliteit van de nek”, vertelt Remco Brinkman.

Lees ook: Veel mogelijke donoren voor doodzieke Tyrel: ‘Dit betekent nieuw leven voor hem’

De bindweefselaandoening is op zichzelf niet heel zeldzaam, maar de complicatie van Marina is dat wel. “Mensen met EDS hebben zwakker bindweefsel, waardoor gewrichten heel beweeglijk zijn en snel uit de kom schieten. Bij Marina zijn door de instabiliteit haar nekwervels ingezakt en hierbij wordt een belangrijke ader bekneld. Hierdoor krijgen de hersenen minder zuurstof en vocht en dat maakt deze ziekte heel gevaarlijk voor haar”, vertelt Remco Brinkman.

Een gedeelte van de dag draagt Marina een nekbrace om de druk op de ader wat te verlichten. Hierdoor is ze alerter, kan ze beter ademen en kan ze soms zelfs een stukje lopen. “Maar ze mag dit ook niet te lang dragen, anders worden haar wervels nog zwakker.”

105.000 euro nodig

En dus is de hoop gevestigd op die peperdure operatie in Barcelona. “We hebben 105.000 euro nodig voor de operatie, het verblijf ter plaatse en de nacontroles.” Vrienden en familie hebben daarom al verschillende inzamelingsacties gehouden. Er is bijvoorbeeld gecollecteerd in de Haarlemmermeer, er heeft een vliegtuig rondgevlogen met een spandoek en er staat sinds een aantal weken een donatiebox in de kapsalon van Nejervan in Hoorn. “Iedereen heeft recht op een gezond leven. Marina heeft haar gezondheid niet mee en de verzekering kan haar niet helpen. Daarom doe ik dit”, vertelt Nejervan Bamerny van Beauty en Kapsalon Beloofd in Hoorn.

Gehele dagopbrengst

Zelf heeft Nejervan het financieel ook niet heel breed, vandaar de donatiebox. “Ik gooi al een aantal weken mijn fooi daarin en klanten doneren na hun bezoek ook wat geld. Maar zondag gaat mijn gehele dagopbrengst naar Marina.” Om de actie kracht bij te zetten heeft hij posters op het raam gehangen en een bord voor de deur gezet. “En ook wij hebben als gezien de actie van Nejervan gedeeld op sociale media. We kennen hem dus niet persoonlijk, maar zo ontzettend lief dat hij dit doet”, sluit de man van Marina af.

Football news:

Manchester United is klaar om Chalhanoglu een 5-jarig contract aan te bieden. In de zomer wordt hij een vrije agent
Ceferin heeft duidelijk gemaakt dat we er categorisch tegen zijn. De UEFA over Bartomeu ' s woorden over de Europese Superliga
Pep op de kritiek: nederlaag wordt tegenwoordig een ramp door sociale media. Soms is de tegenstander beter dan wij, dit is het leven. Manchester City manager Pep Guardiola heeft gesproken over de kritiek die zijn team heeft gekregen na een reeks slechte wedstrijden. Soms zijn we niet goed genoeg, soms presteert de tegenstander beter dan wij. Dit is het leven. Deze dagen verandert de nederlaag in een echte ramp door sociale netwerken. Stabiliteit is belangrijk voor de club, en de spelers weten wat we doen, waar we vandaan komen, waar we problemen hebben. Ze moeten kalm blijven. Het was belangrijk om te beginnen met twee overwinningen in de Champions League. Nu zijn we dicht bij het bereiken van de 1/8 finales, maar we zijn nog steeds aan het begin van de weg. We worden beter. Ik was erg blij met het personage dat ik vanaf het begin van het spel zag. De manier waarop we hebben gedrukt, de manier waarop we hebben geprobeerd te spelen... We waren waanzinnig geduldig en zochten naar de juiste momenten, het juiste tempo, en we misten geen tegenaanval. Dit was het belangrijkste moment van de wedstrijd. Wij hebben ons goed verdedigd op strafgebied. Over het geheel genomen was het een goede prestatie, omdat ik weet hoe moeilijk het is om zo te handelen in Europese competities, zei Guardiola. Manchester City verslaat Marseille met 6 punten. In de Premier League is Guardiola ' s team op de 13e plaats, met 8 punten in 5 wedstrijden
FIFA over Bartomeu ' s woorden over de Europese Superliga: we weten niets van een overeenkomst
Broer, geef hem niet op. Hij speelt tegen ons. Benzema vroeg Mendy om de bal niet aan Vinicius te geven tijdens de halve wedstrijd met Borussia
In 2010 onderhandelde Pirlo met Barca. De belangrijkste spelmaker van de generatie was klaar om zelfs in de rotatie
Chugainov over Loko in de Champions League: Er zijn kansen om uit de groep te komen. Het team ziet er zelfverzekerd en waardig