Netherlands

Kappers zijn bang voor tweede lockdown: 'We hebben een behoorlijke tik gehad'

Kappers vrezen een tweede lockdown en zijn bang dat ze misschien opnieuw de deuren moeten sluiten. Dat ze dit voorjaar wekenlang gedwongen dicht moesten blijven heeft diepe sporen achtergelaten.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

“Het gaat niet de goede kant op met de coronacijfers”, zo schetst kappersbond ANKO de huidige situatie. “We hebben in mei met man en macht gewerkt om weer open te gaan. Kappers doen het heel goed, het zal zonde zijn als ze weer dicht moeten”, aldus een woordvoerster.

‘Slecht voor het vak’

Volgens de zegsvrouw zijn de knippende ondernemers echt bang voor een nieuwe sluiting. “Onze branche bestaat uit veel kleine ondernemers, die vaarden tijdens de eerste sluiting op hun spaargeld. We hebben een behoorlijke tik gehad.”

Lees ook: Kleine ondernemers bezorgd om coronapersconferentie: ‘We houden ons hart vast’

Ook kapper Arie Klein uit Emmen ziet de bui al hangen. “Ik maak me er zeker zorgen om. Het zou slecht zijn voor het vak. We zien dat mensen terughoudender worden, daar ben ik niet blij mee.” Een paar weken lockdown kan de ondernemer nog wel overleven, maar hij vreest dat hij langer dicht moet. “Als het acht weken gaat duren, weet ik niet of ik de consequenties kan overzien.”

Snel langs de kapper?

Maar voor het zover is, moeten de kappers nog flink aan de bak, zo is de verwachting. De trend is namelijk dat veel mensen voor iedere coronapersconferentie even nog snel naar de kapper gaan uit angst voor een nieuwe sluiting.

“We horen het vaker, maar zien het niet echt terug in de cijfers”, zegt de ANKO-woordvoerster. “Voor de vorige persconferentie was het erg druk, daarna werd het juist weer rustiger”, weet ze. “Vorige keer zijn we enorm gemist, dat was een hart onder de riem.”

Lees ook: Pieter woont in camper vanwege kapsalon van buurvrouw: ‘Anders word ik ziek’

Football news:

Napoli stadium zal hernoemd worden ter ere van Maradona. De burgemeester van Napels bevestigde dat de burgemeester van Napels Luigi De Magistris aankondigde dat het stadion Napoli San Paolo hernoemd zal worden ter ere van de overleden ex-speler van de club Diego Maradona. Er waren veel goede ideeën, maar uiteindelijk zal de naam zijn: Diego Armando Maradona stadium, zei de politicus op instagram. Van 1984 tot 1991 speelde Maradona voor Napoli. Als lid van de Italiaanse club werd hij tweevoudig nationaal kampioen (1986/87, 1989/90), won de Italiaanse Cup en super Cup en won de UEFA Cup (1988/89). Maradona is de beste dribbler met een fenomenaal aantal doelen en assists. Maar is het waar dat hij alleen Serie A won?
Arsenal heeft acht wedstrijden gewonnen. Dit is de ergste reeks sinds 2007 (9)
Lautaro wil Inter verlaten en heeft Mendes benaderd om een nieuwe club (Marca) te vinden. Volgens de bron wendde Argentinië zich tot agent Jorge Mendes, die de zoektocht naar een nieuwe club voor de speler tijdens de pandemie zou moeten overnemen. Marca benadrukt dat Lautaro in de toekomst zal blijven samenwerken met zijn huidige agenten Beto Yaka en Rolando Zarate, maar Mendes zal de operatie overnemen om Inter te verlaten. Volgens Argentinië weet de Portugese agent hoe hij een deal moet sluiten in een moeilijke crisis. Er wordt op gewezen dat de aanvaller Nerazzurri wil verlaten en naar een team wil verhuizen waar hij kan rekenen op grote sportieve prestaties
De wolven naar voren Jimenez werd op een brancard weggevoerd na een frontale botsing met David Luiz
Georges Jesus: Maradona had een passie voor het spel. Ronaldo heeft het tot op zekere hoogte, Messi heeft niet Benfica hoofdcoach Jorge Jesus sprak over de ex-forward van het nationale team van Argentinië Diego Maradona. Maradona is een topspeler en, in tegenstelling tot velen, had hij een passie voor het spel. Hij was een natuurlijke voetballer, geen product van hard werken - hij werd zo geboren
Donnarumma op het contract: geen probleem. Ik wil lange tijd in Milaan blijven. De Heer Gianluigi Donnarumma sprak met zijn contract over de situatie. Geen probleem, mijn agent Mino Raiola. Zal met de club praten. Ik wil lang in Milaan blijven, maar we zullen zien wat de club beslist. Ik wil zo lang mogelijk van het moment genieten, zei de Italiaan tegen DAZN. In het verleden werd gemeld dat AC Milan de 21-jarige een salaris van 6,5 miljoen euro per jaar aanbiedt, terwijl Raiola om 7,5 miljoen vraagt. Onder het contract geldig tot 2021 ontvangt Donnarumma 6 miljoen euro per jaar
Mourinho op 0:0 met Chelsea: als iemand had moeten winnen, was het Tottenham. De spelers in de kleedkamer zijn niet gelukkig en het is fantastisch