Netherlands

Kijk dan: larmoyante DENK-droeftoeter Azarkan springt in de bres voor haathoaxende anti-vaxxers

Nu vanwege al het interne geruzie binnen DENK veel kiezers wegblijven bij de partij, tapt partijleider Farid Azarkan dan maar uit een ander vaatje: hij hoopt de stem van de antivaxxers aan zich te binden, zoveel is duidelijk. Deze week speelde hij zieke politieke spelletjes met een pandemie in de Tweede Kamer, en via social media wil de partij daar nu munt uit slaan.

De politieke partij DENK is helemaal nergens zonder angst. De ongefundeerde angst dat Geert Wilders straks het Nederlandse regeringsbeleid mag bepalen, bijvoorbeeld, maar nu kennelijk moet ook de totaal ongegronde angst voor een “verplicht” vaccin tegen het coronavirus worden opgestookt.

Dat zagen we deze week bij de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer, toen Farid Azarkan aan de interruptiemicrofoon verscheen om bij premier Rutte te zaniken dat hij echt geen door de overheid opgelegde vaccinatie wil. Sommige mensen willen de vrijheid om de pandemie nog wat langer te laten duren, zo kunnen we de DENK-fractievoorzitter parafraseren.

Maar nu DENK ook nog eens de boer opgaat met een filmpje van dit debatje tussen Azarkan en Rutte, is de maat toch wel vol. Deze vuiligheid moet veroordeeld worden.

Allereerst is er al de caption van het filmpje: “Kan de overheid iemand verplichten tot een #vaccin?” Alsof die verplichting er is (nooit geweest), of ooit zal komen. Het enige dat bestaat, is dat kinderdagverblijven de vrijheid hebben om ongevaccineerde kinderen te weigeren – die kunnen namelijk een groot gezondheidsgevaar vormen voor de kinderen wiens ouders hun oren níét laten hangen naar één van de meest levensgevaarlijke fake news-campagnes van de afgelopen decennia.

Maar Azarkan zet vol in op de stem van antivaxxers – het schuim van de natie – en laat Rutte weten dat sommige mensen de “vrijheid” moeten hebben om zich niets aan te trekken van zo’n niet-bestaande vaccinatieplicht. Rutte herhaalt nogmaals dat Azarkan naar iets refereert dat niet bestaat: juridisch is het niet eens mogelijk zoiets te verplichten.

Helaas. Want er is een grote kans dat wanneer zo’n coronavaccin eenmaal beschikbaar is, de groep antivaxxende antihelden – met hun slappe geouwehoer over Bill Gates, 5G, Bilderberg en microchips – de groepsimmuniteit tegen het coronavirus gaat tegenwerken door lekker niet dat vaccin te nemen, waardoor we nog tot Sint Juttemis vastzitten aan die verschrikkelijke anderhalvemetermaatschappij en die ergerlijke mondkapjes in het OV.

Maar DENK-voorman Azarkan denkt dus dat er stemmen te winnen zijn bij deze complotdenkende roede antivaxx-halvegaren, dus behartigt hij hun “belangen”. Wat een sippe ui is die vent toch ook.

Football news:

Real Madrid verdediger Nacho zal 4 weken missen door blessure. Een andere verdediger van Real Madrid is gewond. Dit gaat over Nacho. Volgens Cope journalist Miguel angel Diaz, zal hij de volgende vier wedstrijden missen. Dus Nacho is vier weken weg. Hij zal klaar zijn om te spelen op 21 November. Er zij op gewezen dat Real Madrid Dani Carvajal en Alvaro Odriosola heeft verwond. Nacho speelde in de Clasico als een rechtse rug
Manchester City overweegt Pochettino en Nagelsmann om verlof op te nemen.Manchester City manager Pep Guardiola heeft zijn contract nog niet vernieuwd. Zoals de Daily Mail schrijft, zal hij een beslissing moeten nemen over zijn toekomst, en op dit moment heeft de club geen idee wat hij zal doen. Manchester City kijkt dus naar de markt voor een nieuwe coach. De stad wordt aangetrokken door twee kandidaten: Mauricio Pochettino, die werkloos is na het verlaten van Tottenham, en RB Leipzig manager Julian Nagelsmann
Solskjaer wil nog steeds dat Manchester United Holland koopt. Manchester United is nog steeds vastbesloten om Erling Holand te kopen. De Noorse uit Borussia Dortmund is nog steeds het belangrijkste doelwit in de lijst van de hoofdcoach van het team Ole Gunnar Solskjaer. Ze hebben nog steeds een goede relatie, ondanks het mislukken van de onderhandelingen van Manchester United met agent Mino Raiola vorig jaar. Hetzelfde geldt voor winger Jaydon Sancho. Solskjaer verwacht dat United hem probeert te bemachtigen
De hervormingen van Manchester United en Liverpool doen denken aan de geschiedenis van de Premier League. In oktober werd in Engeland een revolutie aangekondigd: Liverpool en Manchester United stelden een grootschalige voetbalhervorming voor-het Big Picture project. Het is nog niet bekend waar dit toe zal leiden, maar degenen die de geschiedenis van de NPL kennen, hebben waarschijnlijk een flashback. In de vroege jaren 90 hebben Engelse topclubs al iets dergelijks geregeld - dan leidde het tot de oprichting van het helderste merk en het veroveren van de voetbalmarkt. Het socialisme bloeide in de Engelse Liga: de eigenaars konden bijna geen dividenden uitkeren en de tv-inkomsten werden gelijkmatig verdeeld
Thomas Muller: Bayern hebben vertrouwen, we zijn in goede vorm
Anton Miranchuk over de wedstrijd met Bayern: we gaan uit om te winnen en stellen de hoogste doelen
Frankie De Jong: het leven in Barcelona is zo aangenaam dat het lijkt alsof u een heel jaar op vakantie bent. Ik sprak met hem [meer dan een jaar geleden aan de telefoon] en hij sprak zeer positief over zowel de club als de stad. Bijna alles wat hij tegen me zei was positief. Hij waarschuwde me ook om voorzichtig te zijn en niet te vaak naar restaurants te gaan. Omdat het leven in Barcelona zo aangenaam is dat het soms voelt alsof je een heel jaar op vakantie bent. Hij zei: Wees voorzichtig hiermee, maar verder is het heel goed.Uiteindelijk is voetbal het belangrijkste. Ik denk dat de communicatie tussen ons, tussen mij en de coach, op een zeer goed niveau is. Hij vertelt me strikt wat er van me gevraagd wordt om in mijn positie te spelen. Naar mijn mening legt hij alles heel duidelijk uit. Als hij spreekt, luister je echt naar hem, want hij heeft die autoriteit, die macht - Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen - en natuurlijk veel kennis over voetbal. Ik denk dat hij het spel heel goed begrijpt, omdat hij een geweldige speler was. Dus als hij je iets probeert te leren, moet je gewoon luisteren zei De Jong