Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Klimaatactivisten worden weggehaald en opgepakt na bekladden ING-kantoor

Demonstranten van Extinction Rebellion worden zaterdagmiddag door de politie weggehaald uit het ING-kantoor in het centrum van Eindhoven. Ze protesteerden tegen investeringen die worden gedaan in fossiele brandstoffen en de fossiele industrie in het algemeen. Om hun punt kracht bij te zetten hadden ze de ramen van het gebouw met 'olie' besmeurd.

De politie heeft een stuk rond het ING-kantoor afgezet met zwarte hekken, om toeschouwers op afstand te houden. Daarna worden de demonstranten weggehaald en opgepakt.

De actievoerders van Extinction Rebellion waren aan het begin van de middag gestart met hun actie. Behalve 'olie' op de ramen, was er ook 'tem de leeuw' met graffiti op de grond gespoten.

De klimaatorganisatie Extinction Rebellion vindt dat de overheid moet stoppen met fossiele subsidies, omdat het investeren in olie, kolen en gas uiteindelijk slecht is voor het milieu. "Maar niet alleen de overheid heeft hierin een verantwoordelijkheid, ook banken hebben dat", zeggen de activisten.

Investeren in fossiele industrie
ING investeert jaarlijks vijf miljard in de fossiele industrie, wat een doorn in het oog is van de klimaatorganisatie. De bank heeft weliswaar al een paar projecten rondom olie- en gaswinning afgebouwd, maar dat gaat volgens de klimaatdemonstranten te langzaam.

De politie maakt zich klaar om het pand te ontruimen (foto: SQ Vision).
De politie maakt zich klaar om het pand te ontruimen (foto: SQ Vision).