Netherlands

Koning opent Veteranenbegraafplaats in Loenen, 'rusten tussen kameraden'

Koning Willem-Alexander heeft de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen bij Apeldoorn geopend. De begraafplaats is voor militairen die ooit op missie zijn geweest. Ze hoeven niet op missie te zijn overleden.

Voorzitter van de begraafplaats Seger van Voorst tot Voorst zegt dat het grote gevoel van verbondenheid en saamhorigheid dat militairen voelen, ook een rol speelt na de dood. "Er is veel behoefte om na het leven tussen de kameraden en collega's te rusten."

De koning maakte een wandeling over de begraafplaats:

Op de veteranenbegraafplaats kunnen ook partners liggen. "Je betaalt zelf, wij bieden de steen aan, als een soort bruikleen", zegt Van Voorst tot Voorst. Er is plaats voor 900 mensen.

De begraafplaats ligt naast het ereveld voor oorlogsslachtoffers, die zijn gesneuveld tijdens vooral de Tweede Wereldoorlog.

Football news:

Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)
Nacho testte positief op het coronavirus. Hij was in contact met de patiënt eerder
Bale scoorde voor het eerst sinds 2013 in de FA Cup. Hij heeft 4 doelpunten in 13 wedstrijden op Tottenham
Frank Lampard: ik had niet genoeg tijd om Chelsea naar het volgende niveau te brengen, Frank Lampard heeft commentaar gegeven op zijn ontslag uit Chelsea. In de eerste plaats wil ik de fans bedanken voor de ongelooflijke steun die ik de afgelopen 18 maanden heb gekregen. Ik hoop dat ze begrijpen wat dit voor me betekent. Toen ik in deze positie was, begreep ik de moeilijkheden die ik zou moeten ondervinden in deze moeilijke tijd voor de club. Ik ben trots op ons succes, trots op de afgestudeerden van de Academie die het tot het eerste team haalden en daar goed presteerden. Dit is de toekomst van de club. Ik ben teleurgesteld dat ik dit seizoen niet genoeg tijd had om de club naar het volgende niveau te brengen. Ik wil de Heer Abramovich, het clubbestuur, de spelers, het coaching personeel en iedereen in de club bedanken voor hun harde en toegewijde werk, vooral in deze ongekende moeilijke tijd. Ik wens het team en de club succes in de toekomst, zei Lampard