Netherlands

Koninklijk gezin met Koningsdag naar Eindhoven

Koning Willem-Alexander, zijn gezin en andere leden van de koninklijke familie vieren Koningsdag komend jaar in Eindhoven.

"Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus", laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Dit jaar zou de koning op zijn verjaardag in Maastricht zijn, maar in plaats daarvan hield hij vanuit huis een korte toespraak. De Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake zei eerder dat ze goede hoop had dat de familie Koningsdag volgend jaar alsnog in Maastricht zou vieren, meldt De Limburger.

Een woordvoerder van Penn-te-Strake zegt dat het besluit om naar Eindhoven te gaan in overleg is genomen, omdat Maastricht geen Koningsdag in afgeslankte vorm wilde organiseren. "De koning zei: wat in het vat zit verzuurt niet'. Hopelijk zijn wij weer aan de buurt als we een reguliere koningsdag met publiek kunnen organiseren.

'Digitale beleving'

Volgens Eindhoven heeft het koningspaar voor Eindhoven gekozen omdat de regio Brainport Eindhoven "in hun ogen een programma kan ontwikkelen waarbij fysieke aanwezigheid kan worden gecombineerd met digitale beleving. Mochten de coronamaatregelen daar om vragen, dan kan het programma ook snel geheel digitaal gemaakt worden."

In 2019 vierde de familie Koningsdag in Amersfoort.

Football news:

Koeman verdient respect voor het vertrouwen van jongeren. Zidane stopte daarmee
Roma kan Lazio niet verslaan in 4 opeenvolgende wedstrijden
Mourinho over de verlenging van de huurovereenkomst van de Bale: er werd geen seconde over gesproken.Tottenham manager Jose Mourinho heeft commentaar gegeven op de toekomst van Gareth Bale. De Londense club, die de Welshman in September aan Real Madrid leende, kan de middenvelderslening met een jaar verlengen en Mourinho werd gevraagd of Spurs van plan was van deze optie gebruik te maken. We hebben er geen seconde over gepraat. Gareth is uitgeleend tot het einde van dit seizoen. We hebben het er niet eens over gehad. Je weet natuurlijk dat hij hier kwam met een blessure. Als ik me niet vergis, is hij de hele eerste maand gewond geraakt. En we spelen hem geleidelijk in de wedstrijden van de Europa League, om hem te helpen in vorm te komen. De groep rond de Europa League verschilt qua niveau van de Premier League. De playoffs zijn een ander verhaal. De band heeft een ander niveau, een andere intensiteit, een ander ritme. Daarom speelde hij niet zo vaak in de Premier League. En toen raakte hij weer gewond in een wedstrijd tegen Stoke in de League Cup. Dus het is geen gemakkelijk proces. Iedereen weet dat de laatste seizoenen in Real Madrid niet gemakkelijk zijn geweest voor Bale. Dus laten we stap voor stap gaan en proberen hem de kans te geven zijn best te laten zien zei Mourinho
Neuer-beste keeper van het decennium, Buffon-2nd, Courtois-3rd (IFFHS)
Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen