Netherlands

Kostengrens voor hypotheek met NHG stijgt naar 325.000 euro

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt met ingang van volgend jaar naar 325.000 euro. Dat was dit jaar nog 310.000 euro, zo werd door de organisatie achter de NHG bekendgemaakt.

De grens is hoger voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen. Voor zulke woningen kan volgend jaar maximaal 344.500 euro worden geleend tegen 328.600 euro dit jaar.

De NHG is in het leven geroepen om een vangnet te bieden in het geval dat mensen hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. Bij een gedwongen verkoop garandeert de NHG dat hypotheekverstrekkers hun geld terugkrijgen als de woning minder oplevert dan de hypotheekschuld. De restschuld voor de eigenaar kan worden kwijtgescholden.

Consumenten betalen een eenmalig bedrag voor zo’n garantie. Hypotheekverstrekkers bieden in ruil lagere rente aan. Woningkopers betalen in 2021 voor het afsluiten van NHG 0,7 procent over de hoogte van hun hypotheek, net als in 2020.

Football news:

Nyom noemde Koeman een klootzak en stuurde hem naar## Tijdens de Getafe - Barcelona match
Messi, Beckham, Robben, Figo en best zijn een van de kandidaten voor de titel van beste rechtse winger in de geschiedenis (Frankrijk voetbal)
De Valenciennes keeper zei dat de Sochaux speler hem beet. Hij antwoordde dat hij de doelman wilde slaan met zijn hoofd voor racisme
Azpilicueta over Kep: soms gaat alles tegen je in. Om dit te overwinnen, heb je karakter
Ter nagedachtenis aan de onthoofde leraar zullen alle wedstrijden van het Franse kampioenschap beginnen met een minuut stilte.De beroepsvoetbalbond van Frankrijk besloot de nagedachtenis van de vermoorde leraar Samuel Paty te eren
Klopp op Van Dijk: we zullen op hem wachten als een goede vrouw die wacht op haar man uit de gevangenis
Maguire en Cavani vlogen niet met Manchester United voor de wedstrijd tegen PSG