Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Licht voordeel Verstappen in titelstrijd: meer zeges

Foto: ANP

Max Verstappen en Lewis Hamilton racen over een week in Abu Dhabi om de wereldtitel in de Formule 1. De Nederlander van Red Bull en de Brit van Mercedes hebben na 21 races evenveel punten (369,5). In het zeer onwaarschijnlijke geval dat beide rivalen geen punten weten te scoren in de finale race, dan grijpt de 24-jarige Verstappen de wereldtitel omdat hij dit seizoen meer overwinningen heeft geboekt. Verstappen won negen races, Hamilton acht. De Brit zegevierde zondag in Saudi-Arabië wel voor de derde keer op rij.

Als Verstappen in Abu Dhabi voor Hamilton eindigt, wordt hij de eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. Hamilton kan voor de achtste keer de wereldtitel veroveren en zou daarmee in zijn eentje recordhouder zijn. Nu deelt hij met zeven titels het record met de Duitser Michael Schumacher.

Verstappen reed in Djedda voor de zeventiende keer dit seizoen naar het podium. Hij eindigde in Saudi-Arabië voor de achtste keer als tweede.

De strijd om het wereldkampioenschap bij de constructeurs wordt ook in Abu Dabi beslist. Mercedes liep door de winst van Hamilton en de derde plaats van Valtteri Bottas uit naar 28 punten voorsprong op Red Bull. Sergio Pérez, de tweede rijder van Red Bull, crashte in Djedda bij de eerste herstart en viel uit.