Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog F1 | Reacties na tweede plaats Verstappen in bloedstollende race

Goedenavond en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Veel plezier!

Wie wordt er wereldkampioen in Abu Dhabi?

"Dit was ongelooflijk zwaar", zegt Hamilton na de race. "Ik heb met al mijn ervaring geprobeerd om zo redelijk te blijven als ik kon. Dat was heel moeilijk, maar we hebben geleverd als team. Er is zoveel op ons afgegooid en niet alleen hier, maar vooral ook in de hele tweede helft van het seizoen. Ik wist op dat moment niet waarom Max opeens remde, later hoorde ik pas dat hij me voorbij wilde laten. Dat was dus nogal verwarrend voor mij."
De top tien: 

 1. Hamilton
 2. Verstappen
 3. Bottas
 4. Ocon
 5. Ricciardo
 6. Gasly
 7. Leclerc
 8. Sainz
 9. Giovinazzi
 10. Norris

"Het was een enerverende race", zegt Max Verstappen. "Er zijn een hoop dingen gebeurd waar ik het niet mee eens ben. Het is wat het is. Gelukkig hielden mijn banden het tot het eind. Hoe dan ook zijn we toch nog tweede geworden. Ik ging van mijn gas en wilde Hamilton voorbij laten, maar toen raakten we elkaar. Ik weet niet wat er daar gebeurde. Hopelijk hebben we een goed weekend in Abu Dhabi. We gaan het zien."
De WK-stand:

 1. Max Verstappen - 369,5 punten
 2. Lewis Hamilton - 369,5 punten
 3. Valtteri Bottas - 218 punten

Hamilton komt in punten gelijk met Verstappen na zege in Saoedi-Arabië
Lewis Hamilton schrijft een krankzinnige Grand Prix van Saoedi-Arabië op zijn naam. De Brit troeft Max Verstappen (tweede) en Valtteri Bottas (derde) af. De twee titelconcurrenten gaan met een gelijke stand naar Abu Dhabi.

Nog 1 ronde - De laatste ronde loopt in Djedda. Het is niet te geloven, maar we gaan met een gelijke stand naar Abu Dhabi.

Nog 2 rondes - Hamilton: "Probeert Verstappen nog de snelste ronde te klokken?" Mercedes: "Nee, hij zit in de problemen met zijn banden."

Nog 3 rondes - De zege is buiten bereik voor Verstappen. Zijn banden zijn op. Hamilton heeft inmiddels zeven seconden voorsprong op de Nederlander, die ook nog een tijdstraf van vijf seconden moet inlossen.

Nog 4 rondes - "We kunnen geen pitstop maken, want dan komen we achter Ocon terecht", zegt Red Bull tegen Verstappen.

Nog 6 rondes - De snelheid van Verstappen kakt helemaal in. Hamilton pakt meteen drie seconden voorsprong.

Nog 7 rondes - En nu haalt Hamilton Verstappen ook nog op de baan in. De Brit pakt ten koste van de Nederlander de leiding.

Nog 8 rondes - Dit is bizar! Verstappen incasseert vijf seconden tijdstraf omdat hij van Hamilton onreglementair zou hebben ingehaald.

Nog 9 rondes - Verstappen laat Hamilton voorbij, maar de Nederlander pakt hem direct weer terug!

Nog 10 rondes - Bij Mercedes zijn ze woest! "Hij heeft ons niet voorbij gelaten! Hij moet alsnog aan de kant gaan!"

Nog 11 ronde - Wat gebeurde er precies? Verstappen krijgt de opdracht van Red Bull om Hamilton voorbij te laten. De Nederlander gaat van zijn gas, maar Hamilton lijkt verrast te zijn en knalt tegen Verstappen aan. Beiden kunnen verder, maar de wedstrijdleiding gaat hier naar kijken.

Nog 12 rondes - Hamilton heeft flinke schade aan zijn voorvleugel. Dit gaat sowieso nog een staartje krijgen. Verstappen rijdt aan de leiding, Hamilton volgt op twee seconden.

Nog 13 rondes - "Die gast gaf me een braketest!", zegt Hamilton. Verstappen wilde de Brit er voorbij laten, maar Hamilton knalt vervolgens tegen de Red Bull aan.

Nog 14 rondes - Verstappen wil zijn plek aan Hamilton geven, maar de Brit knalt er tegenaan! Wat gebeurt hier nou? Hamilton mist een deel van zijn voorvleugel. 

Nog 15 rondes - Hamilton valt aan en Verstappen verdedigt! Dit is het gevecht om de wereldtitel. De Nederlander remt extreem laat en schiet rechtdoor.

Nog 15 rondes - Hamilton zit nu heel dichtbij.

Nog 15 rondes - En de virtual safetycar is alweer afgelopen. De race wordt hervat.

Nog 15 rondes - Virtual safetycar! Opnieuw wordt de race geneutraliseerd omdat er rommel op de baan ligt.

Nog 16 rondes - Er ligt nu weer een stuk voorvleugel op de baan...

Nog 18 rondes - Groen! De baan is vrij en de race wordt weer hervat.

Nog 21 rondes - Als Verstappen vanavond wint en Hamilton als tweede eindigt, heeft de Nederlander volgende week aan een vijfde plaats in Abu Dhabi genoeg om wereldkampioen te worden.

Nog 21 rondes - "We hebben een safetycar nodig", zegt Alonso. "Er ligt zoveel puin op de baan... Het circuit is het hele weekend nog nooit zo slecht geweest."

Nog 22 rondes - Weer een virtual safetycar. Er ligt nog steeds een hoop troep op de baan.

Nog 23 rondes - Een kortstondige virtuele safetycar om wat rommel van de baan te halen. De race wordt hervat. Verstappen geniet 1,1 seconden voorsprong op Hamilton.

Nog 24 rondes - Hamilton jaagt op leider Verstappen. De Brit kan vooralsnog alleen aansluiten aan het eind van het rechte stuk, maar hij zit erg dichtbij.

Nog 25 rondes - Spin Fernando Alonso. De Spanjaard houdt zijn auto uit de muur en vervolgt zijn weg.

Nog 25 rondes - Hamilton klokt de snelste raceronde en sluit aan bij Verstappen. Hij zit nog net te ver om een aanval in te zetten.

Nog 27 rondes - De virtual safetycar is weer ten einde. De race wordt hervat. Verstappen heeft 1,2 seconde voorsprong op Hamilton.

Nog 28 rondes - Virtual safetycar! De race wordt geneutraliseerd.

Nog 28 rondes - Tsunoda staat stil met zijn voorvleugel onder zijn auto! Dat kan nog een safetycar worden.

Nog 28 rondes - Verstappen slaagt er in de afgelopen ronde in om Hamilton uit zijn DRS te houden.

Nog 29 rondes - Hamilton rijdt binnen DRS van Verstappen, maar kan vooralsnog alleen aansluiten.

Nog 30 rondes - Het verschil tussen Hamilton en Verstappen is precies één seconde. Wat een bloedstollende GP is dit.

Nog 31 rondes - Red Bull meldt dat er niks geks is met de auto van Verstappen. "Alleen je batterij was even leeg."

Nog 31 rondes - "Ik kom vermogen tekort", meldt Verstappen over de boordradio. Onduidelijk is of de Nederlander een probleem heeft.