Netherlands

Liveblog La Liga | Reacties na ruime zege Barcelona bij officieel debuut Koeman

Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Robbert van der Linde en ik houd je hier op de hoogte van het officiële debuut van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona.

Afgelopen! FC Barcelona verslaat Villarreal met 4-0 in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en bezorgt coach Ronald Koeman daarmee een uitstekend debuut.

90+2' Pjanic mag van Messi aanleggen voor een vrije trap op een plek met mogelijkheden. De inzet van de Bosniër vliegt echter over het doel.

86' Asenjo verricht daar nog even twee puike reddingen, zeg. Hij houdt achtereenvolgens Trincão en Messi met een geweldige reflex van het scoren af. De doelman is ondanks de vier tegentreffers de beste man aan gele zijde.

83' De tweede helft is beduidend minder leuk dan de eerste, maar dat zal Koeman een zorg zijn. Zijn Barcelona is op weg naar een ruime zege bij zijn officiële debuut. De Catalanen spelen de wedstrijd een beetje op de automatische piloot uit, al speelt vermoeidheid natuurlijk ook een rol.

78' Koeman gunt Miralem Pjanic zijn officiële debuut namens Barcelona. De van Juventus overgekomen Bosniër komt erin voor de onzichtbare Antoine Griezmann.

72' De Jong stuurt Alba diep over links, waarna de linksback een puike voorzet loslaat. Messi krijgt de bal op zijn hoofd, maar stuurt de bal naast.

70' Ansu Fati wordt niet de jongste speler ooit met een hattrick in La Liga. De tweevoudig doelpuntenmaker wordt door Koeman naar de kant gehaald en vervangen door Ousmane Dembélé.

66' Messi laat af en toe een glimp van zijn klasse zien. Hij dribbelt à la Arjen Robben vanaf rechts naar binnen en haalt uit met links. De poging is uitstekend, maar Asenjo voorkomt met een flitsende redding dat de Argentijn ook zijn eerste doelpunt uit open spel onder Koeman maakt.

63' Na ruim een uur is daar het eerste echte werk voor Neto. De vervanger van de geblesseerde Ter Stegen tussen de palen bij Barcelona keert een schot van Moreno.

55' Een seconde lang denkt Moreno de eretreffer voor Villarreal binnen te schieten, maar de vlag is al omhoog gegaan en het fluitje heeft al geklonken.

49' Barcelona gaat vrolijk verder met de jacht op doelpunten. Ansu Fati lanceert Messi met een fraai wippertje en ziet de Argentijn in de handen van Asenjo volleren.

46' De tweede helft in Camp Nou is begonnen. Gaan de spelers van Barcelona het debuut van Ronald Koeman nog verder verfraaien, of vecht Villarreal nog een beetje terug?

45+1' GOAL FC Barcelona! 4-0

Lionel Messi geeft op achteloze wijze een fraaie voorzet tussen drie man in. De bal is bestemd voor Sergio Busquets, maar voordat de middenvelder erbij kan, zit Pau Torres ertussen. De verdediger tikt de bal echter langs zijn eigen doelman in het doel en maakt het debuut van Ronald Koeman zo onbedoeld nog mooier.

41' Coutinho is erg dicht bij de 4-0 met een half gelukte volley. De poging van de Braziliaan heeft een rare stuit en daarom heeft Asenjo de nodige moeite om de bal over te lat te tikken.

39' Villarreal meldt zich weer eens voor het doel van Barcelona, maar de bezoekers worden afgefloten voor buitenspel. 'El Submarino Amarillo' doet voorlopig weinig moeite om het debuut van Koeman te verpesten.

34' Penalty FC Barcelona! Ansu Fati gaat na heel licht contact met Mario Gaspar tegen de grond. Er lijkt niet heel veel aan de hand te zijn, maar de bal gaat wel op de stip.

26' Daar is ook Messi dicht bij zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen, maar Asenjo voorkomt dat met een puike redding. Even later houdt hij met een fraaie reflex ook Alba van het scoren af, die de doelman in de korte hoek probeert te verrassen.

20' GOAL FC Barcelona! 2-0

Ansu Fati is de grote man van de eerste minuten onder Ronald Koeman bij Barcelona. De jongeling wordt met een leep balletje door Philippe Coutinho vrij voor de keeper gezet. Hij schuift de bal binnen alsof hij al jaren meedoet op het hoogste niveau en verdubbelt de Catalaanse marge.

15' GOAL FC Barcelona! 1-0

De eerste goal van Barcelona onder Ronald Koeman is een feit, en hij wordt gemaakt door Ansu Fati. Jordi Alba zoekt vanaf de achterlijn naar Lionel Messi, maar vindt het nog altijd pas zeventienjarige supertalent. Die jast de bal zonder aarzeling in de kruising.

5' Alba probeert Messi te bereiken met een scherpe voorzet, maar keeper Asenjo zit ertussen. Villarreal trekt zich voorlopig terug op eigen helft en komt de Catalanen pas lastigvallen als ze over de middellijn komen.

Aftrap! De bal is aan het rollen gebracht, het tijdperk-Koeman bij Barcelona is officieel begonnen!

Alsof de club in het geheel niet in crisis verkeert, schalt het 'Cant del Barça' door Camp Nou voor aanvang van het duel.

35' GOAL FC Barcelona! 3-0

Wie anders dan Lionel Messi gaat achter de bal staan en ook de Argentijnse sterspeler maakt zijn eerste doelpunt onder Ronald Koeman. Dat gaat nog bijna fout, want Sergio Asenjo krijgt nog een handje achter de pingel. De keeper van Villarreal ziet de bal tot zijn afgrijzen echter onder zich door gaan en in het net belanden. Een droomstart voor Koeman bij Barcelona.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi