Netherlands

Lufthansa lijdt 1,5 miljard verlies, bijna 700.000 euro per uur

Duizelingwekkend slechte cijfers

3 minuten geleden Aangepast: 58 seconden geleden

Lufthansa parkeerde eind juli 2020 enkele vliegtuigen op Airport Twente vanwege de coronacrisis. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Het Duitse luchtvaartbedrijf Lufthansa heeft net als concurrent Air France-KLM een kwartaal achter de rug met duizelingwekkend slechte cijfers. Het bedrijf leed een verlies van 1,5 miljard euro, omgerekend komt dat neer op 683.608 euro verlies per uur in de maanden april, mei en juni. 

In die periode daalde de omzet met 80 procent van 9,5 miljard tot 1,9 miljard. De reden is dat er nauwelijks gevlogen werd en er bijna geen passagiers meer werden vervoerd. 

Het aantal vluchten zakte met 94 procent in tot ruim 18.000. En in plaats van bijna 40 miljoen passagiers, bracht Lufthansa 1,7 miljoen mensen naar hun bestemming. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar is dat een daling van 96 procent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lufthansa kan negen miljard aan noodsteun bijschrijven op zijn rekening

Geld terug

Al die passagiers die niet vlogen eisten wel hun geld terug. En dat zorgde ervoor dat er veel geld uit het bedrijf verdween. In het tweede kwartaal ging het om ongeveer 1 miljard, omgerekend 459.706 euro cash per uur dat het bedrijf uitvloog. In juli kwam daar nog 1 miljard bij, meldt Lufthansa.

Het bedrijf heeft daarom ook noodsteun van de Duitse overheid toegezegd gekregen, van 9 miljard euro in totaal. Daarvan is al 2,3 miljard euro overgemaakt. De Duitse staat heeft in ruil voor de noodsteun een belang van 20 procent in het bedrijf gekregen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Air France-KLM: nog 1,6 miljard terugbetalen aan klanten

22.000 banen op de tocht

Het bedrijf ontkomt er ondanks de noodsteun niet aan om zelf ook in de kosten te snijden, want het verwacht pas in 2024 weer op het niveau te zijn van voor de coronacrisis. Er zal daarom gereorganiseerd worden.

In het hele bedrijf worden er 22.000 banen geschrapt, en gedwongen ontslagen zijn daarbij niet de voorkomen. Verder wordt de vloot afgeslankt en zullen 100 toestellen verdwijnen, maakte Lufthansa begin juli al bekend. 

Concurrent Air France-KLM gaat ook snijden in het personeelsbestand. Het plan is om in totaal zo'n 12.500 voltijdsbanen te schrappen, 5000 bij KLM en 7500 bij Air France.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo wil Air France-KLM de coronacrisis te lijf

Football news:

Suarez-Messi: Ik zal altijd dankbaar zijn voor wat voor soort persoon u bent, want iedereen weet wat voor soort speler U bent.Luis Suarez, die van Barcelona naar Attico verhuisde, reageerde op de recente woorden van kapitein Lionel Messi van de Catalaanse club over zijn vertrek. Vriend, dank u voor deze woorden, maar ik ben nog dankbaarder dat u bent wie u bent, voor de manier waarop u mij en mijn familie sinds dag één hebt behandeld. Ik zal altijd dankbaar zijn aan de man Lionel Messi, die grappig en gevoelig is, omdat iedereen weet wat voor soort speler je bent. Vergeet niet wat ik je gezegd heb: blijf genieten en laat zien dat je de enige bent.De tweede, derde, vierde spelers mogen niet overschaduwen wie je bent voor de club en voor de wereld van het voetbal. Vriend, Ik hou van je en we zullen je missen, schreef Suarez
Zoon van Rory Delap (ja, degene die gooide) scoort al voor Manchester City
Gian Piero Gasperini: Iličić vroeg naar het begin van: wat heeft hij dat ik niet heb?. Ik antwoordde:
Alvaro Morata: veel forwards scoren 30-40 goals, maar ze winnen niets. Ik ben gewend om trofeeën te nemen ... Juventus voorwaarts Alvaro Morata deelde zijn gedachten over zijn spel. Zeggen ze dat ik geen scoorplaat ben? Natuurlijk zou iedereen graag 30 of 40 goals willen scoren [in een seizoen], maar ik ken veel forwards die erin geslaagd zijn, maar ze hebben niets gewonnen. Ik, aan de andere kant, ben gewend om het seizoen af te ronden met andere trofeeën dan de laatste, met 15-18 goals. Als je persoonlijke indicatoren nodig hebt, kijk dan naar tennis. Voetbal is een teamsport
AC Milan is in gesprek met Tottenham om Aurier
PSG is in gesprek met Chelsea over Ruediger ' s transfer
Gasperini op Serie A: Atalanta kan het seizoen niet beginnen met het doel om de scudetto te winnen, anders zullen we verloren gaan