Netherlands

Man verdacht van doden moeder moet naar PBC

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 25-jarige man uit Den Haag ervan op 29 augustus in Venlo zijn 57-jarige moeder te hebben vermoord. In januari wordt de man opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Volgens het OM heeft Cas A. zijn moeder meerdere malen met een mes gestoken en spreekt van moord. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een inleidende zitting van de rechtbank in Roermond. De verdachte raakte tijdens de steekpartij ook zelf zwaargewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De verdachte was net als zijn moeder, die in Amersfoort woonde, op bezoek in de woning aan de Ferdinand Bolstraat in Venlo waar het drama zich afspeelde. De bewoner van het huis was vlak voor of tijdens de steekpartij naar buiten gevlucht. Het 57-jarige slachtoffer raakte door de steekpartij ernstig gewond en overleed ter plaatse.

A. zei in de rechtbank in een korte verklaring zich „ontzettend schuldig te voelen” over wat er gebeurd is. „Er gaat geen dag voorbij dat ik niet geteisterd wordt door de beelden van mijn moeder”, zei hij. „Ik wil zo snel mogelijk behandeld worden.” Naar eigen zeggen heeft hij sinds kort gesprekken met een psycholoog en slikt hij medicatie.

Volgens zijn advocaat was A. na het gebeuren erg verward en had hij last van hallucinaties. Zij vroeg de rechtbank om de zaak op zo kort mogelijke termijn inhoudelijk te behandelen.

In verband met corona werd de verdachte niet in de rechtbank verhoord, maar via een skypeverbinding met de gevangenis. Dat had heel wat voeten in de aarde. Het duurde een half uur voor een verbinding tot stand kon worden gebracht, en dan alleen een geluidsverbinding. Een beeldverbinding bleek onmogelijk.

In februari vindt een nieuwe zitting plaats. Naar verwachting wordt dat weer een niet-inhoudelijke zitting, omdat het rapport van het PBC dan waarschijnlijk nog niet klaar is, aldus de rechtbank.

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent