Netherlands

Man verwondt acht personen met mes in Zweden

Zweden De Zweedse veiligheidsdienst is een onderzoek geopend naar mogelijke terroristische motieven voor de daad.

In de Zweedse plaats Vetlanda heeft een man met een mes acht mensen verwond op straat. Meerdere slachtoffers raakten zwaargewond. De verdachte is neergeschoten door de politie en gearresteerd, meldt persbureau AP op basis van de lokale politie. De situatie is inmiddels onder controle.

De man handelde alleen en er is een vooronderzoek geopend naar mogelijke terroristische motieven voor de daad, meldt premier Stefan Löfven. „Op dit moment is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat het motief was”, aldus de premier. Hij veroordeelt „deze gruwelijke daden” en „dit verschrikkelijke geweld”. De binnenlandse veiligheidsdienst staat paraat om eventuele „veiligheidsverhogende maatregelen” te ondernemen, aldus Löfven.

De aanval vond plaats in het centrum van Vetlanda, een stadje met zo’n 13.000 inwoners. De dader zou een man van in de twintig zijn geweest. Hoe het precies met hem of zijn slachtoffers gaat is op dit moment niet bekend. Zweedse media berichtten eerder op de dag dat de dader met een bijl te werk zou zijn gegaan, maar dit kon niet worden bevestigd. Volgens de premier en politie gaat het om een mes.

Football news:

Ex-scheidsrechter Andujar Oliver is van mening dat Dembele geen straf had in de 1e helft van de clasico
Thomas Tuchel: ik kwam naar Engeland om met Chelsea in de top 4 te komen. De race is in volle gang
Milan brak het clubrecord met 13 overwinningen in deze Serie A
Navas werd in de rust van de wedstrijd vervangen door Straatsburg. PSG ' s tweede wedstrijd tegen Bayern München-op dinsdag
Benzema is gelijk met Hugo Sanchez op doelpunten voor Real Madrid in de clasico. Voor Ronaldo en Di Stefano 8 doelpunten
Lucas Vazquez verwondde zijn been na een botsing met Busquets in de clasico. Hij werd vervangen door Odriosola
Benzema scoorde in de 7e La Liga wedstrijd op rij en is tweede na Messi in de lijst van scorers