Netherlands

Mannen laten diversiteitstrainingen massaal links liggen

 
   

Droevig nieuws uit de inclusieve wereld aan de andere kant van de fatsoenskloof. Mannen blijken namelijk maar amper interesse te hebben in diversiteitstrainingen. Dat is althans de conclusie die je kan trekken uit het relaas van Nancy Poleon bij Nu.nl.

Deze ondernemer organiseerde twee maanden geleden het evenement Believers in Female Leadership Breakfast, maar van de 73 bezoekers waren er slechts drie man. Ook bij andere ontbijtsessies heeft vaak minder dan 10% van de deelnemers een piemel tussen de benen. Poleon vermoedt dat dit komt omdat mannen en de bedrijven die zij leiden nog steeds niet snappen hoe belangrijk diversiteit eigenlijk is.

Maarten van Rossum (niet die bromsnor, maar PR-directeur bij Heineken) was wel bij de ontbijtsessie aanwezig en is het hiermee eens:

“Vrouwen hoeven minder overtuigd te worden van diversiteit, die zien het nut er vaak wel van in. Het zijn meestal mannen die het systeem van verandering, al dan niet onbewust, blokkeren.”

Van Rossum vindt dan ook dat mannen een belangrijkere rol moeten claimen binnen het diversiteitsdebat. Volgens hem komt dat nu eenmaal geloofwaardiger over, omdat je dan niet voor eigen parochie preekt:

“Als ik als witte man positieve ervaringen op het gebied van diversiteit opdoe en anderen kan vertellen dat ze dat ook kunnen ervaren, dan is het doel uiteindelijk bereikt. Van wie ze het horen maakt niet uit, het gaat erom dat de boodschap overkomt.”

Football news:

En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor
Cheltenham scoorde tegen Man City na een doorbraak in de beste traditie van Rory Delap. Gooi de bal naar 30 meter hielp handdoek
= = Interlandcarrière = = Benzema maakte zijn debuut voor Real Madrid in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Alaves. De 33-jarige heeft 15 doelpunten in een seizoen voor de club in alle competities-10 in de league, 4 in de Champions League en één in de Spaanse Super Cup. De Fransman heeft in 10 van zijn 12 seizoenen minstens 15 goals met de Creamers gescoord. In het seizoen 2009/10 scoorde hij 9 doelpunten, in het seizoen 2017/18-12. De statistieken van Benzema zijn hier te vinden
Ibrahimovic-Zapate: Ik heb meer goals gescoord dan jij in je carrière hebt gespeeld
Foden zou Foden moeten zijn, niet De Bruyne. Er is maar één de Bruyne