Netherlands

Naast corona heeft Hongkong ook last van gevaarlijke schimmel

Naast het coronavirus heeft Hongkong ook last van een uitbraak van een andere ziekmaker, namelijk de schimmel Candida auris, die in veel gevallen dodelijk kan zijn. De schimmel is resistent voor veel schimmeldodende middelen en wordt daarom ook wel een superschimmel genoemd.

De schimmelinfecties zijn opgedoken in de publieke ziekenhuizen en bejaardenhuizen van de stad, meldt de South China Morning Post. Raymond Lai van de koepelorganisatie van ziekenhuizen in Hongkong noemt de uitbraak zorgwekkend. Dit jaar is de schimmel bij 136 mensen vastgesteld. In heel 2019 ging het om 20 gevallen.

Mensen die de schimmel hebben opgelopen, hebben een overlijdenskans van tussen de 30 en 60 procent, afhankelijk van waar de infectie zit. Hoeveel mensen aan de gevolgen van de schimmel in Hongkong zijn overleden, is niet bekend.

„We hopen de schimmel in de ziekenhuizen en bejaardentehuizen te bestrijden, zodat deze niet wordt verspreid naar de gemeenschap”, aldus Lai. Volgens hem kan de schimmel zich momenteel gemakkelijk verspreiden doordat isoleerkamers in ziekenhuizen vanwege het coronavirus veelal bezet zijn. Patiënten met Candida auris blijven daardoor in ruimtes met andere patiënten liggen.

Football news:

Giroud bij mogelijk vertrek uit Chelsea: laat me genieten van de overwinning, ik scoorde 4 goals. Chelsea Forward Olivier Giroud deelde zijn gedachten over een mogelijk vertrek uit de Londense club nadat de 4-0 Champions League Sevilla gewonnen had. Laat me genieten van deze avond en deze grote overwinning. Dan zullen we rusten en zien wat het plan van de coach is
CSKA ' s laatste thuiswedstrijd in de Europa League. Eindelijk gewonnen? Er zijn zelfs kansen in de Play-offs. Weet je wie er wint?
PSG President op 3:1 met Manchester United: We vechten voor de Champions League en laten ons altijd zien op belangrijke momenten
Lazio trok een gelijkspel met Borussia dankzij een controversiële straf: Schulz crashte in Milinkovic-Savic, de Serviër dook prachtig
Jose Mourinho: Tottenham zijn een van de belangrijkste paarden in de Europa League, We zijn in de race
Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken